Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI X predstavljen učenicima hrvatskih škola kroz online radionicu Istaknuto

VIDI X predstavljen učenicima hrvatskih škola kroz online radionicu

Kroz kratku online radionicu, više od 150 profesora i učenika iz cijele Hrvatske dobilo je priliku naučiti kako uz pomoć VIDI X-a izraditi senzor otkucaja srca.

Radionicu je vodila Ana Sović Kržić, docentica na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija na FER-u.

Ovaj zanimljiv zadatak ostavio je niz pozitivnih dojmova na profesore i učenike i pružio im mnoštvo novih ideja kako iskoristiti VIDI X kada jednom stigne u njihove učionice.

“Odgledali smo radionicu i puni smo dojmova, učenici su oduševljeni i s nestrpljenjem očekuju mikroračunala!” prof. Darko Špoljarić, Srednja škola Marka Marulića Slatina

dsfs 1 VIDIClanakVelika

Važnost VIDI X mikroračunala u nastavi prepoznalo je do sada 40 škola iz cijele Hrvatske koje su izrazile želju imati mikroračunala u nastavi i prijavile se u program “Sanjaj i ostvari” te će na taj način gotovo 15.405 učenika već ove godine moći raditi na njima. Projektu se također pridružio i FER, koji je zahvaljujući sufinanciranju Europskog fonda za regionalni razvoj sa VIDI-em potpisao ugovor o sufinanciranju izrade edukativnih radionica korištenja VIDI X mikroračunala u nastavi.

U posljednja dva mjeseca inicijativi su se priključile i brojne tvrtke, Prijatelji projekta poput: Byte Lab Grupa d.o.o., Tomsoft d.o.o., Prodigital d.o.o., Grafik.net d.o.o., Barrage d.o.o., Mesna industrija braća Pivac, DPD Croatia d.o.o., Hrvatska elektroprivreda d.d., Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, uz čiju je pomoć opremljeno 9 škola diljem Hrvatske.

Kroz inicijativu “Sanjaj i ostvari” pozivaju se tvrtke da se priključe u svojstvu Prijatelja projekta i pomognu školama otkupiti barem jednu učionicu mikroračunala i time omoguće našim učenicima nove mogućnosti učenja i razvijanja vlastitih kreativnih rješenja.

VIDI X 3 VIDIClanakVelika

Kroz inicijativu se nastoje također organizirati aktivnosti koje bi potakle učenike na osmišljavanje zanimljivih, kreativnih ideja i pružilo im nove mogućnosti rješavanja zadataka uz pomoć korištenja novih tehnologija u sklopu zadanog kurikuluma.

“VIDI X je zanimljiva platforma osmišljen kao dopuna već postojećim STEM projektima u školama, a kako bi učenici i profesori mogli raditi napredne zanimljive projekte te interdisciplinarno uključiti u projekte profesore drugih predmeta. Po ovome smo za sada jedinstveni u Europi jer hrvatski učenici imaju na raspolaganju pametno skrojeno mikroračunalo baš za potrebe škola. Već radimo na novim verzijama mikroračunala koja će imati mogućnosti edukacije učenika iz područja umjetne inteligencije”. Izjavio je Tomislav Kotnik, osnivač medijske kuće VIDI.

Više o samoj inicijativi i projektu možete saznati na ovoj poveznici: https://vidi-x.org/

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next