Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip kupuje američki OpenMarket za 300 milijuna dolara Istaknuto

Infobip kupuje američki OpenMarket za 300 milijuna dolara

Američka kompanija Amdocs, potvrdila je u najnovijem kvartalnom financijskom obraćanju dioničarima, da je potpisala ugovor s hrvatskim Infobipom, po kojem će mu za 300 milijuna dolara prodati OpenMarket, svoju tvrtku kćer.

OpenMarket tvrtkama pruža rješenja za mobilnu razmjenu poruka zasnovana na oblaku, uključujući globalne jednosmjerne i dvosmjerne SMS, MMS, RCS i kratke kodove, lokalne brojeve i tekstualno omogućene besplatne poruke, što znači da je svojevrsna konkurencija vodnjanskoj tvrtki, koja je razvila cloud platformu za iste vrste usluga.

Infobipu, čiji je glavni investitor tvrtka One Equity Partners (OEP), ovo će biti prva velika akvizicija, no vjerojatno ne i posljednja, jer je ušao u strateško partnerstvo s OEP-om upravo zbog prodora na tržište Sjeverne Amerike i ubrzanja rasta kroz strateške akvizicije.

Mada je ugovor već potpisan, preuzimanje još treba odobriti američka regulativa.

Infobip će tako preuzeti tvrtku iz Seattlea koja ima oko 300 zaposlenika na šest lokacija u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Indiji i Meksiku, čije usluge koristi više od 400 tvrtki i ima pristup ka tri milijarde korisnika i 6 milijardi uređaja širom svijeta.

„Ova transakcija predstavlja značajan iskorak na našem putu prema eksponencijalnom rastu. Zajedno, Infobip i OpenMarket broje više od deset tisuća poslovnih korisnika, što uključuje mnoge najistaknutije svjetske kompanije. Bit ćemo u mogućnosti bolje zadovoljiti potrebe korisnika u svakom dijelu svijeta s najboljom direktnom povezanosti, s više od 650 telekom operatora, te vrhunskim, zajedničkim portfeljem cloud komunikacijskih rješenja te SaaS ponudom“, poručio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa. „Drago mi je što će OpenMarketov tim, koji je izgradio veliki i brzorastući biznis, postati dio naše Infobip obitelji. Dijelimo zajedničku viziju i vrijednosti. Pred nama je uzbudljivo vrijeme te opet možemo reći ono što uvijek ponavljamo – we are just starting.“

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next