Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Potpisan ugovor o suradnji Centra umjetne inteligencije iz Lipika i BIRD Incubatora Istaknuto

Potpisan ugovor o suradnji Centra umjetne inteligencije iz Lipika i BIRD Incubatora

Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika i Dražen Oreščanin, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije i suosnivač BIRD Incubatora potpisali su ugovor o suradnji.

Ovom suradnjom će startupi koje su pokrenuli polaznici 6-mjesečne edukacije u Centru za umjetnu inteligenciju Lipika imati mogućnost iskoristiti resurse BIRD Incubatora za još brži razvoj svog inovativnog poslovnog projekta.

thumbnail IMG 8063

Potpisivanjem ugovora između Centra umjetne inteligencije Lipik i BIRD Incubatora, javne ustanove i privatne tvrtke, od kojih obje djeluju u području umjetne inteligencije, startup ekosusutav dobio je dodatnu podršku. Ovo je suradanja na obostranu korist za obje organizacije, a najviše koristi će svakako imati mladi inovativni startup timovi od kojih se očekuje da postanu nosioci novog tehnološkog razvoja u Hrvatskoj.

thumbnail IMG 8055

BIRD Incubator i Centar umjetne inteligencije Lipik će dijeliti resurse i stečeno iskustvo u pokretanju inkubatora, a timovi koji se razvijaju u Lipiku vrlo lako mogu postati timovi koji će imati priliku prolaziti kroz program BIRD Incubatora. Edukativni program za inženjere na području Umjetne inteligencije koje je pokrenuo centar, već u prvoj godini doveo je do toga da su polaznici na kraju programa pokrenuli svoje startupe.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next