Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell Technologies ubrzava implementaciju moderne, otvorene mrežne infrastrukture Istaknuto

Dell Technologies ubrzava implementaciju moderne, otvorene mrežne infrastrukture

Tvrtka Dell Technologies predstavila je nova telekomunikacijska rješenja i usluge za unaprjeđivanje otvorenog telekomunikacijskog ekosustava kako bi pružateljima komunikacijskih usluga (CSP-ovima) olakšali transformaciju u otvorene, cloud-native mreže.

Time Dell nastoji ukloniti složenost procesa i ubrzati implementaciju modernih mrežnih infrastruktura sa svojim Dell Telecom Cloud Foundation rješenjem, Dell Open RAN Accelerator platformom te novim telekomunikacijskim rješenjima i laboratorijskim mogućnostima.

“Pružatelji komunikacijskih servisa mijenjaju način na koji grade i postavljaju otvorene mreže, kako bi mogli razvijati inovativne usluge koje hvataju ključne prednosti edgea. Naš prošireni portfelj telekomunikacijskih rješenja pruža mrežnim operaterima potrebnu brzinu i jednostavnost da brzo moderniziraju svoje mreže i monetiziraju nove usluge,“ rekao je Dennis Hoffman, viši potpredsjednik i generalni direktor, Dell Technologies Telecom Systems Business.

Modernizacija mreže i rast poslovanja

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation je moderno rješenje za mrežnu infrastrukturu koje pomaže CSP-ovima da brže izgrade i implementiraju otvorene cloud-native mreže uz niže troškove i manju složenost procesa. Ovo rješenje uključuje Dell hardver, Dell Bare Metal Orchestrator softver za upravljanje i CSP-ov izbor integriranih softverskih platformi telekomunikacijskog cloud-a, uključujući Red Hat, VMware i Wind River. Dodavanjem novih modula Dell Bare Metal Orchestrator softveru, Dell CSP-ovima daje mogućnost primjene i upravljanja cjelokupnim životnim ciklusom cloud-a. Nakon implementacije, CSP-ovi imat će skalabilni temelj cloud-a, koji obuhvaća core, edge i RAN platformu, za otvoreno hardversko i softversko okruženje. Osim toga, osigurat će veću fleksibilnost dizajna te integraciju otvorenih mrežnih funkcija i diferenciranih edge usluga.

Dell i Marvell suradnjom do novog hardvera za ubrzanje Open RAN arhitekture

Razvijena u suradnji s tvrtkom Marvell, Dell Open RAN Accelerator Card je nova inline 5G Layer 1 procesorska kartica za vRAN i Open RAN rješenja. Dizajnirana za Dell PowerEdge i druge poslužitelje bazirane na x86 serverima, PCIe akceleratorska kartica donosi istu Marvell OCTEON Fusion tehnologiju i performanse današnjih vodećih 5G radio mreža u Open RAN ekosustav. Zahvaljujući tome, CSP-ovi mogu imati sustave s boljim performansama koji smanjuju troškove i potrošnju energije, dok istovremeno omogućavaju pristupačno skaliranje visokoučinkovitih, modernih radio mreža s pristupom otvorene arhitekture.

“Marvell je oduševljen partnerstvom s tvrtkom Dell Technologies s kojim smo omogućili otvorenu, virtualnu 5G RAN arhitekturu koja pruža napredne značajke i performanse izgrađene na našoj dokazanoj OCTEON Fusion platformi. Novi Dell Open RAN Accelerator Card je inovativno i bez kompromisa, native-cloud, in-line Open RAN Layer 1 rješenje za ubrzanje koje neutralizira nedostatke postojećih vRAN alternativa,“ rekao je Raj Singh, izvršni potpredsjednik Processors Business odjela u Marvellu.

"Drago nam je vidjeti kako se Dell Technologies i Marvell udružuju radi inovacija i stvaranja tehnologija koje će poboljšati sposobnost Open RAN platforme i povećati raznolikost dobavljača za operatere. Obećanje virtualizirane Open RAN platforme bit će poboljšane s Dell Open Ran Accelerator procesorskom karticom koja bi mrežnim operaterima, kao što je Vodafone, trebala ponuditi jeftiniji i učinkovitiji put do Open RAN-a,“ rekao je Andy Dunkin, Open RAN RF i voditelj razvoja digitalne platforme u Vodafoneu.

Razvoj partnerskog ekosustava za bržu implementaciju rješenja

Dell nastavlja razvijati svoj otvoreni partnerski ekosustav s novim telekomunikacijskim rješenjima za edge i core.


• Dell validirani dizajn za Edge 1.2 servise spaja edge računalne resurse s privatnom bežičnom vezom, omogućujući jednostavnost implementacije, skalabilne operacije i sigurnosne opcije potrebne za veliki broj egde lokacija na mreži. Postavljanjem senzora i uređaja na edge mobilnih mreža prikupljaju se i obrađuju podatci, u gotovo stvarnom vremenu, koji se koriste za generiranje uvida, optimiziranje operacija i povećanje produktivnosti. Dizajn temeljen na otvorenim standardima sada podržava Airspan 5G RAN za brzu implementaciju enterprise privatnih 5G mreža.

• Dell validirani dizajn za 5G Core s Oracleom i VMwareom daje CSP-ovima izbor za izgradnju robusne, skalabilne 5G jezgre na standardnoj industrijskoj infrastrukturi, na sigurniji i pouzdaniji način. Riječ je o rješenju koje će pomoći u smanjivanju vremena potrebnog za dizajn, testiranje i integraciju mrežnih komponenti različitih partnera.

Nova telekomunikacijska i laboratorijska rješenja

Dell nastavlja razvijati svoje mogućnosti telekomunikacijskih usluga kako bi vodio integraciju partnera te ubrzao implementaciju i usvajanje telekomunikacijskih rješenja CSP-a. CSP-ovi mogu brzo operacionalizirati mrežnu infrastrukturu uz Dell ProDeploy za NFVI koncept. Usluga kombinira Dell tvorničku integraciju i mogućnosti implementacije na terenu kako bi se fleksibilno izgradila optimalna NFV infrastruktura specifična za mrežu svakog pojedinog korisnika. Usluga integrira računalne, mrežne i telekomunikacijske softverske platforme u cloud-u, pomažući CSP-ovima da efikasnije primjenjuju radna opterećenja, a istovremeno štedeći im vrijeme i troškove. Dell provjereni procesi omogućuju 68 % brže vrijeme implementacije infrastrukture uz ProDeploy .

Dell Open Telecom ekosustav laboratorijskih rješenja predstavlja integriranu platformu koja pomaže CSP-ovima i partnerima da sigurno povežu svoje laboratorijske resurse s Dell laboratorijom i infrastrukturom. Korištenjem ovog rješenja, CSP-ovi mogu brže razviti te plasirati 5G i edge telekomunikacijske usluge na tržište uz značajno smanjenje rizika i troškova, a sve zahvaljujući najnovijoj DevOps tehnici za provođenje testova koji su brži od ručnog testiranja. CSP-ovi i partneri mogu koristiti novu platformu i za provođenje integriranog testiranja te stalnog upravljanja životnim ciklusom Open RAN, 5G, edge usluga i aplikacija.

Dostupnost

• Dell Bare Metal Orchestrator modul za VMware Telco Cloud platformu globalno dostupan u travnju 2022.
• Dell Bare Metal Orchestrator moduli za Red Hat OpenShift i za Wind River Studio globalno dostupni u srpnju 2022.
• Globalna dostupnost Dell Open RAN Accelerator Card planirana krajem 2022.
• Dell validirani dizajn za Edge 1.2 servise globalno dostupan u ožujku 2022.
• Dell validirani dizajn za 5G Core s Oracleom i VMwareom globalno dostupan u lipnju 2022.
• Dostupnost Dell ProDeploy za NFVI koncept započinje u travnju 2022.
• Globalna dostupnost Dell Open Telecom integrirane platforme za ekosustav u srpnju 2022.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next