Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nikola Kapraljević novi je šef tvrtke Infinum Istaknuto

Nikola Kapraljević Nikola Kapraljević

Na mjestu glavnog izvršnog direktora Infinuma Nikola Kapraljević će zamijeniti Tomislava Cara, suosnivača te tvrtke.

Car će preuzeti mjesto predsjednika Infinuma i nastaviti kao glavni izvršni direktor voditi Productive, Software-as-a-Service tvrtku koja je izrasla iz Infinuma. U tvrtci koju je osnovao prije 17 godina nastavit će djelovati kao savjetnik.

Primarni fokus bit će mu na strateškim inicijativama i ulaganjima putem investicijskog ogranka Infinum Ventures. U veljači ove godine ta je tvrtka uložila u Rentlio, zadarsku travel-tech tvrtku koja razvija operativni sustav za upravljanje hotelima, apartmanima i drugim tipovima turističkih objekata. 

Drugi suosnivač Infinuma Matej Špoler preuzet će funkciju šefa kadrovske službe.

Prodaja tvrtke nije u planu

Josip Bišćan zamijenit će Kapraljevića na mjestu glavnog direktora za odnose s klijentima, dok će glavni direktor za isporuku postati Filip Vugec.

"Trend je da se agencije prodaju većima, ali nama to nije bio plan. Od Infinuma želimo napraviti jedinstvenu globalnu kompaniju koja neće imati konkurenciju za ovim prostorima", rekao je Car.

Kapraljević je u Infinum došao kao četvrti zaposlenik. Kroz godine jepostao jedan od suvlasnika kompanije i glavni operativni direktor.

Osnovan 2005. u Karlovcu, Infinum danas ima šest ureda u SAD-u i Europi, s više od 350 zaposlenih. Između ostalog, surađuju s tvrtkama poput Disneya, Philipsa, Porschea i KPMG-a.

Prošlu su godinu završili s prihodom od 150 milijuna kuna, uz rast prihoda od 30 posto u odnosu na prthodnu godinu. Taj prihod ne uključuje prihode sestrinskih kompanija Productive i Porsche Digital Croatia.

Tijekom prošle godine su otvorili urede u Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji kroz akviziciju. Ove godine planiraju rasti za 25 posto, zaposliti još stotinjak ljudi i nastaviti sa strateškim akvizicijama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next