Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kako Cloud sigurnosnim rješenjima zaštititi poslovanje tvrtke Istaknuto

Kako Cloud sigurnosnim rješenjima zaštititi poslovanje tvrtke

Listopad je mjesec kibernetičke sigurnosti i dobro vrijeme za još jedan pogled prema izvještajima koji govore o ugrozama koje su oko nas u cyber prostoru. Dobar pokazatelj je tjedni izvještaj britanskog Nacionalnog centra za sigurnost koji je detektirao u listopadu veliki sigurnosni proboj na Twitch streaming platformi.

U opticaju je novi Android malware koji omogućuje napadačima promatranje svih aktivnosti korisnika na zaraženim uređajima. Iako se ne odnosi na Europu, jedan američki prodajni lanac obavijestio je 4,6 milijuna korisnika da su im podaci ugroženi u proboju podataka prošle godine.

I dok su i veliki i mali korisnici u opasnosti od sve većeg broja malware i sigurnosnih ugroza, Google će tražiti od 150 milijuna korisnika i dva milijuna YouTube računa da uvedu dvofaktorsku autentifikaciju.

Kako se zaštititi?

Poslovni korisnici ne mogu si priuštiti ovakve sigurnosne ispade, a ugrožavanje osobnih podataka klijenata može biti nepopravljiva greška. Od malih i srednjih do velikih tvrtki, treba izbjegnuti nepotrebne gubitke, sačuvati iznimno vrijedni resurs svojih podataka i spriječiti potencijalne napade na mrežne resurse i poslužitelje.

Offensity

Offensity skeniranje ranjivosti jedna je od usluga koja će pojačati vašu kibernetičku sigurnost. Ako znamo da se svakih 39 sekundi dogodi jedan hakerski napad, pojedini informacijski sustav može ih pretrpjeti više od 2000 puta dnevno. Stoga je osmišljena usluga predviđanja i otkrivanja ranjivosti sustava prije nego se dogodi potencijalni napad.

Offensity je automatizirano rješenje koje detektira potencijalne slabosti i ranjivost na infrastrukturi te korisniku daje cjelovitu sliku ranjivosti IT okruženja. Stručnjaci iz A1 Hrvatska pobrinut će se za detaljan izvještaj i izdati preporuke za njihovo rješavanje. Svrha ciklusa je održavanje kontinuiteta poslovanja.

Unajmljivanje profesionalne zaštite

S obzirom na golemu količinu malwarea, DDoS napada i sličnih malicioznih pokušaja, poželjno je u tvrtki imati sve standardne razine zaštite. Za postavljanje i održavanje kvalitetnog Firewalla u tvrtki ćete trebati zaposliti kompetentne IT stručnjake. Postoji i drugi način, a to je unajmljivanje FWaaS, odnosno Firewalla kao usluge.

FWAAS

Što zapravo radi Firewall? Ova usluga filtrira Internet promet kroz više OSI slojeva i na taj način značajno umanjuje mogućnost proboja kroz cyber napad. Firewall posebno dolazi do izražaja u filtriranju e-mail poruka s attachmentima koji su najčešći ulaz za maliciozne prijetnje. Kod Firewall as a Service, moguće je uključiti i dodatni uređaj za upravljanje nad konfiguracijom Endpoint zaštite i korisničkim izvještajima. Sama konfiguracija i instalacija je na stručnjacima iz A1 Hrvatska.

Imajte plan B

Nijedna zaštita nije 100% sigurna, pa je za poslovanje kompanije iznimno bitno osigurati podatke i njihovu dostupnost. To znači da s u sigurnosno kopiranje s mogućnošću povrata informacija u svakom trenutku zapravo nužni. Mnoge tvrtke smatraju da je ovakav proces prekompleksan.

Isto tako treba voditi računa o dokumentima koji se koriste u poslovanju. Ogroman broj korisnika ima Office 365 i svoje dokumente ne backupiraju jer misle da Microsoft brine o njihovim podacima. Pružatelj usluge u ovom slučaju brine za infrastrukturu i dostupnost Office 365 platforme, no korisnik je taj koji mora osigurati zaštitu i čuvanje podataka.

Backup

A1 Hrvatska nudi Backup usluge koje su prilagođene svim tipovima korisnika, gdje se smanjuje potreba za opremom i vrijeme potrebno za kompleksne procese pohranjivanja podataka. Uslugu A1 bazira na Veeam sorftveru koji je prema Gartnerovom „Leaders“ kvadrantu od 2018. godine prepoznat kao lider u backup rješenjima.

Posebna ponuda za cyber security mjesec listopad. Iz široke game sigurnosnih poslovnih rješenja A1 Hrvatska, gore navedene usluge su na posebnom prigodnom popustu. Tako ćete Offensity skeniranje ranjivosti moći ugovoriti po upola nižoj cijeni, Firewall as a Service sa 30% popusta, a Backup as a Service sa 15%.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next