Menu

Novosti u mobilnoj tehnologiji za poslovne korisnike Istaknuto

Novosti u mobilnoj tehnologiji za poslovne korisnike

Sajam mobilnih tehnologija u Barceloni, Mobile World kongres postaje jedan od najvažnijih i u ukupnoj ICT branši, a trendovi koji se na njemu iskristaliziraju formiraju nadolazeću godinu i zacrtavaju put za sljedeće razdoblje. Kada gledamo korist korisnika, a u ovom posebnom prilogu prije svega mislimo na poslovne korisnike, brzina mreže je jedan od ključnih faktora neometanog poslovanja. 

5G vs 4G
Dugoročne prognoze i jedan od nezaobilaznih Buzzwordova jest sigurno 5G mreža. Brzine koje će ona nuditi daleko nadmašuju prosječnu trenutnu ADSL mrežu u Hrvatskoj, no problem je jasno u infrastrukturi koja će se morati nadograditi. U razgovoru s hrvatskim telekom kompanijama dobili smo jasne informacije kako se prije 2020.godine u Hrvatskoj neće razvijati. Umjesto toga, telekomi se i dalje fokusiraju na upgrade 3G i proširenu dostupnost i pristupačnost 4G LTE mreža. 

'Ko je novi kralj u ulici
Izlazak nove ergele supermoćnih mobitela uvijek je prilika i to na više razina.  Postoji cijeli niz vrlo dobrih uređaja s 4G karakteristikama, a ipak i nešto nižim cijenama. Vrhunski hardver baziran na Qualcommovom Snapdragonu 810 prožvakat će sve zadatke koje bacite pred njega. Tu se još očekuje softverski napredak s dolaskom Windows 10 operativnog sustava koji bi u potpunosti trebao unificirati korisničko iskustvo na svim platformama. 

Pametan mix
Infrastruktura u obliku brze podatkovne i GSM mreže s jedne strane i nabrijani pametni telefoni s druge strane i dalje trebaju kvalitetnog posrednika, a to su telekomunikacijske kompanije. Okruženje u kojemu se radi je iznimno kompetitivno što je za krajnje poslovne korisnike odlična vijest, jer se na taj način konstantno redefiniraju cijene mobilnih usluga i pametnih telefona u ponudi. 

Konačna stavka bitna za poslovne korisnike mobilnih tehnologija je aplikativna podrška. U ovom scenariju ne možemo zaobići pojam Cloud koji u ovom kontekstu označava mogućnost korištenja standardnih poslovnih aplikacija na bilo kojem uređaju s bilo koje lokacije. 

U nastavku možete pročitati što za poslovne korisnike nude

HTC

MOBIS ELECTRONIC 

TELE2 

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next