Logo
Ispiši ovu stranicu

IPification je regionalni pobjednik Elevator Lab challengea Istaknuto

IPification je regionalni pobjednik Elevator Lab challengea

Startup IPification, koji razvija proizvod na polju mobilne provjere autentičnosti, pobijedio je u finalnom izdanju Elevator Lab Challenge-a u organizaciji Raiffeisen Bank International i Startita.

Tim IPification već je osvojio titulu najboljeg startupa na lokalnom izdanju Elevator lab challenge za Srbiju, a ovaj je put, osim titule regionalnog pobjednika, osvojio i nagradu od dodatnih 5.000 eura za daljnji razvoj svog proizvoda.

Osim ukupne novčane nagrade od 10.000 eura, tim IPification predstavit će se na međunarodnom Elevator Lab Demo dayu 2021. godine te u slučaju pobjede ostvariti i suradnju s Raiffeisen grupom i dobiti pristup 1,7 milijuna klijenata iz regionalnih podružnica banke.
Pored pobjedničkog tima, publici i žiriju su se predstavili i pobjednici lokalnih natjecanja za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, startupi Bobot i Identyum. Također, održano je predavanje u obliku fireside chat-a s Lianom Keserić, predsjednicom Uprave Raiffeisenbank Hrvatska.

IPification je startup koji teži promijeniti način na koji funkcionira postupak mobilne provjere autentičnosti. Njihovo jedinstveno rješenje je vrlo jednostavno, jednim klikom pomoću IP adrese identificiraju se tri najvažnija mrežna elementa: telefonski broj, SIM kartica i uređaj. Njihov proizvod za provjeru autentičnosti već koriste 24 mobilna operatera na 11 različitih tržišta.

“Mi smo oduševljeni. Sjajan je osjećaj biti prepoznati od strane vodeće banke u regiji. Radujemo se što imamo priliku raditi zajedno s Raiffeisen bankom i nadam se da ćemo dobiti priliku implementirati naše rješenje cijeloj grupi kako bismo zaštitili na prvom mjestu njihove korisnike i stvorili najbolje korisničko iskustvo na mobilnoj platformi.” rekao je Stefan Kostić, izvršni direktor pobjedničkog startupa.

Timovi koji su se natjecali dali su ideje za različita rješenja. Bobot tim radi na platformi za tvrtke gdje iste koriste platformu za obračun i isplatu bonusa svojim zaposlenicima. Tim Identyuma rješava problem složene infrastrukture bankarskog sustava, njihovo rješenje je jedinstveno usmjeren digitalni identitet za krajnje korisnike putem jedinstvenog API sučelja.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.