Biz Tech web portal powered by vidi logo2

AOC i Philips monitori nadmašili rast tržišta u Europi Istaknuto

AOC i Philips monitori nadmašili rast tržišta u Europi

Prema najnovijim podacima agencije za analizu tržišta Context, tržište monitora u Europi prati konstantan rast već petu godinu za redom, točnije od prvog kvartala 2016. godine. U prvom tromjesečju ove godine, tržište monitora je poraslo za 5 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Stručnjaci za monitore AOC i MMD (licencirani partner Philipsovih monitora), oboje u vlasništvu TPV-a, jednog od vodećih svjetskih proizvođača monitora i LCD televizora, porasli su dvostruko više od sveukupnog rasta tržišta monitora povećavajući udio u prodaji za 12.3 posto. Na stalno rastućem i vrlo konkurentnom tržištu, kombinirani tržišni udio oba branda zajedno osiguralo je njihovu treću poziciju na tržištu od prvog kvartala 2018. godine s ukupnim tržišnim udjelom od 14.9 posto.

U Adria regiji, tržište monitora bilježi kontinuirani rast u prvom kvartalu 2020. godine, s 9.9 posto u usporedbi s prvim kvartalom 2019. godine. AOC i MMD zajedno drže prvo mjesto po broju prodanih monitora od drugog kvartala 2018. godine. Tržišni udio AOC-a i MMD-a zajedno u Adria regiji u prvom je kvartalu ove godine zabilježio najveći rast u povijesti i najveći rast tržišnog udjela u posljednje dvije i pol godine.

Od zadnjeg kvartala 2019. do prvog kvartala ove godine, kombinirani udio na tržištu ova dva branda doživljava rast od 5.8 posto pokrivajući 24.1 posto tržišta Adria regije, te tako održavajući prvo mjesto čak osam uzastopnih kvartala. AOC-ov udio na tržištu povećao se za 3.5 posto u istom periodu, te dosegao vrijednost od 13.7 posto, odnosno drugu poziciju na tržištu uz povećanje volumena prodaje za 22.9 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem prošle godine.

Tržište velikih dimenzija monitora (27“ i više) je poraslo za 21.5 posto u prvom tromjesečju ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Na ovom je području AOC povećao svoj obujam podaje dvostruko više od rasta tržišta, i to za 45.3 posto, te tako postigao drugu poziciju, dok je MMD povećao svoj obujam prodaje za 13.9 posto. Oba brenda zajedno povećala su svoj obujam prodaje za 32 posto i tako postigle drugo mjesto na tržištu. Također, njihov udio na tržištu u ovom segmentu bilježi rast od 4.7 posto u usporedbi sa zadnjim kvartalom 2019. godine, te dolazi do 24.3% udjela na tržištu, zauzimajući drugo mjesto. AOC je doprinio ovom uspjehu s udjelom na tržištu u iznosu od 15.4 posto, što je drugi najveći udio na tržištu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next