Biz Tech web portal powered by vidi logo2

IT karijere: Digitalne usluge na AI pogon u Njuškalu

IT karijere: Digitalne usluge na AI pogon u Njuškalu

Došlo je vrijeme da otkrijemo kako je raditi s „glavnom njuškom“. Njuškalo, kao dominantna digitalna kompanija i najveći online marketplace u Hrvatskoj s više od 1,4 milijuna korisnika te više od 250 tisuća novih predmeta u prodaji mjesečno, na nove izazove odgovara uz umjetnu inteligenciju (AI) i data driven tehnološke izazove.

Zbog toga će Trikoder, high-class development tvrtka koja je postala dijelom Styria Digital Marketplacea, u vremenima koja dolaze još prisnije raditi s Njuškalovim stručnjacima. Ideja je da se korištenjem sofisticiranih tehnologija i naprednim značajkama krajnjim korisnicima pruži jedinstvene digitalne proizvode i vrhunske end-to-end usluge koje će online trgovanje učiniti još jednostavnijim i ugodnijim iskustvom.

Rad na cutting-edge tehnologijama

Za zaposlenike u Njuškalu i Trikoderu to konkretno znači jedinstvenu priliku za rad na najkompleksnijim web sustavima u regiji te cutting edge inicijativama i digitalnim uslugama temeljenima na kompleksnim AI tehnologijama. Tako je, primjerice, Njuškalo prvi oglasnik u svijetu koji je lansirao fotoprepoznavanje u predaji oglasa, o čemu su pisali i svjetski mediji, a Njuškalovi, Trikoderovi i Styria Data Science stručnjaci o ovoj su tehnologiji govorili i predavali na brojnim hrvatskim i inozemnim konferencijama.

Usporedno s poslovnim uspjesima u glavnoj njuški razvijaju detaljnu strategiju razvoja ljudskih potencijala. Razlog je jednostavan, kažu u online digitalnom gigantu. Njuškalo je od prvog dana odlično mjesto za rad, mjesto u čijim se uredima uz dobru zabavu rađaju prave ideje te uspješno provode u djelo, a kako bi se osiguralo da i u strelovitom rastu kompanija zadrži isti duh, u fokusu HR strategije tvrtke je upravo zaposlenik.

MK4 5799 Panorama

Ideje na prvom mjestu

Njeguje se individualizam, potiče se izlaganje novih ideja, otvara se prostor za napredak, kako u vertikalnom, tako i u horizontalnom smjeru, i puno se ulaže u edukaciju i razvoj specifičnih vještina svakog pojedinca od kojih mnogi pohađaju i najprestižnije edukativne ustanove poput IEDC poslovne škole u Bledu. Ovakav pristup rezultira pravim ljudima s pravim vještinama na pravom mjestu, što je i svojevrsni Njuškalov recept za uspjeh i stalnu vodeću poziciju na tržištu, s koje se vrlo lako plasira u nove izazove, kažu u ovoj uspješnoj hrvatskoj digitalnoj kompaniji.

Stoga ne čudi što je Njuškalo posljednjih godina u svoje redove privuklo i stručnjake iz eminentnih tvrtki iz, primjerice, bankarskog i telekomunikacijskog sektora. Naime, dok se u samom radu stremi izvrsnosti, kako kroz svakodnevni rad, tako i kroz dugoročne inicijative okrenute prema zaposleniku, Njuškalove vrijednosti podrazumijevaju i fleksibilnost, otvorenost prema novim idejama, želju za učenjem, razmjenu znanja i mišljenja, ali i optimizam i opuštenost.

Ured Njuškalo

Kućni ljubimci, PlayStation, ali i puno rada

Da nije riječ samo o floskulama može se uvjeriti svatko tko barem jednom posjeti njihove vesele urede u Novom Zagrebu. Tu su svakog dana dobrodošli i krzneni ljubimci Njuškalovaca, na raspolaganju im je i PlayStation s najnovijim videoigrama za kratki predah između dnevnih zadataka, a u kuhinjama nikad ne nedostaje toplih napitaka, dok se istovremeno iznimno pazi i na ekološko razvrstavanje otpada. Nerijetko je dobrodošla i spontanost, pa su zaposlenici osnovali i svoj „kućni bend“, koji je premijerni nastup imao na njihovoj božićnoj zabavi!

Za dlakavce i one manje dlakave: U opuštenoj i kreativnoj radnoj atmosferi dopušteni su i kućni ljubimci

IMG 6062

Kao poslodavac Njuškalo posebnu pažnju posvećuje najmlađima. Majkama i očevima isplaćuje maksimalnu neoporezivu roditeljsku naknadu za rođenje djeteta, na roditeljskom dopustu pomaže s 1500 kuna mjesečno tijekom drugih šest mjeseci dopusta, a kada se vrate na radno mjesto, prvi mjesec imaju pravo na pola radnog vremena s punom plaćom. Njuškalovci, nadalje, često imaju priliku za otkup imovine poput prijenosnih računala, pametnih telefona, ali i tvrtkinih automobila, po vrlo popularnim cijenama, a njihova team building druženja odvijaju se tijekom cijele godine – od uredskih proslava rođendana, obljetnica i fašnika do zajedničkog putovanja na, primjerice, jedrenje. Sve navedeno najjednostavnije je podvući ovako: Njuškalo – a great place to work!

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next