Menu

Tomislav Kotnik otkriva detalje oko nastanka konferencije ICT Gold Awards Istaknuto

Tomislav Kotnik otkriva detalje oko nastanka konferencije ICT Gold Awards

Završila je konferencija ICT Gold Awards 2016, na kojoj su dodijeljene prestižne nagrade za najbolje ICT implementacije u Hrvatskoj. O povijesti nagrađivanja inovativnih tehnoloških projekata u organizaciji medijske kuće VIDI te o realizaciji projekta ICT Gold Awards razgovarali smo s Tomislavom Kotnikom, glavnim urednikom i osnivačem medijske kuće VIDI i portala IT Biz Crunch, koji se nalazi u njenom sastavu.

Tomislav Kotnik CEO IT Biz Crunch mediumKonferencija ICT Gold Awards i nagrada za najbolje ICT implementacije nastavljaju tradiciju Vidi nagrada drugu godinu zaredom. Kako je tekla evolucija do stvaranja ove konferencije i nagrade za najbolje ICT implementacije?

Medijska kuća VIDI koja je vlasnik poslovnog portala IT BIZ CRUNCH ima dugu tradiciju stručnog nagrađivanja tehnoloških posebno inovativnih projekata što se sve događa pod brandom VIDI awards. Prije 20 godina pokrenuli smo VIDI WEB TOP 100 natječaj koji je 13 godina odabirao najbolja web rješenja kada je internet još bio u povojima i trebalo ga je promovirati.

Tada smo 2003. uspjeli nagovoriti tadašnju Vladu Republike Hrvatske da organizira prvu Internet sjednicu vlade na svijetu na našem događaju u Sheratonu u Zagrebu, od tada su mnogi premijeri dolazili na naš događaj jer smo ustanovili Premijerovu nagradu za doprinos u razvoju Internet usluga.

Osnovali smo s Institutom Ruđer Bošković nagradu na najbolje hi-tech inovacije još 2004. godine i tada u danas poznatom Mati Rimcu prepoznali njegove prve inovacije dok je još bio na početku svoje uspješne avanture.

Dakle, ICT GOLD AWARDS je samo dio ukupnog sustava selekcije i vrlo stručnog te nepristranog nagrađivanja najboljih ICT projekata u Hrvatskoj.

ICT Gold Awards 2016 dvorana 2 VIDIClanakVelika

Na koji način se odabiru i evaluiraju projekti za ICT Gold Awards? Na koji način ovakav event doprinosi promicanju ICT-a, te koji su glavni motivi i poruke iza konferencije?

Slogan je jasan, svi se mogu prijaviti, ali detaljno i pomno istražujemo vjerodostojnost nominiranih ICT implementacija, a posebnu pažnju posvećujemo ispitivanju kupaca i njihovog zadovoljstva.

Vjerujte, čak 90% projekata se diskvalificira jer kupci ne mogu nedvojbeno potvrditi kvalitetu izvršene implementacije, pa oni koji to prođu zaista pružaju jaku poruku tržištu i kupcima koji biraju svoje dobavljače. Namjerno sastavljamo žiri od ljudi koji su IT profesionalci velikog iskustva, ali nisu povezani s hrvatskim tržištem kako bi zadržali objektivnost.

Poruka ovakve nagrade je najviše usmjerena budućim korisnicima ICT rješenja da im to bude putokaz koga odabrati za svog dobavljača jer je ovo garancija da takva IT tvrtka ništa ne skriva i voli svog kupca te poštuje njegove stvarne potrebe.

IT Biz Crunch je poslovnotehnološki portal koji već više od dvije godine na dnevnoj bazi donosi najvažnije aktualnosti iz ovog sektora. Koji su planovi za razvoj, kojoj publici se obraćate i koja je vizija u pozadini pokretanja ovog projekta?

U Hrvatskoj postoji nekoliko tisuća IT tvrtki što se čini dovoljno puno, no istina je da je tek dio njih okrenut najmodernijim tehnologijama i u stanju su isporučiti top proizvode za svjetsko tržište.

Mnoge domaće IT tvrtke su poslovno ovisne o domaćim javnim nabavama i to ih ne motivira previše da sami radi na sebi pa takve tvrtke zapravo unazađuju hrvatski IT. Mi želimo kroz naše poslovne servise poput portala IT BIZ Crunch ali i događaja poput ICT GOLD AWARDS informirati zainteresiranu javnost koje su IT tvrtke s kojima treba razvijati svoje servise da stvore svoju novu vrijednost.

2 ICT Gold Awards 2016 dobitniciDobitnici nagrada: Vipnet, Poslovna inteligencija, SV Group

Tvrtke u domaćem vlasništvu slabije su informirane i kaskaju s uvođenjem novih servisa i mi smo tu da ih u tome ohrabrimo. Imamo preko 40.000 primatelja mjesečnog poslovnog newslettera zainteresiranih pojedinaca i tvrtki i to je snaga na kojoj gradimo sve buduće projekte u poslovnom segmentu.

Who is Who in IT je primjerice naš idući projekt i nešto što će jako detaljno prezentirati cijelu IT scenu Hrvatske ali i regije što će biti korisno svima koji s IT industrijom žele raditi bilo da investiraju u nju ili kupuju usluge.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg