Logo
Ispiši ovu stranicu

Održan peti Career Speed Dating za poduzeća i studente STEM područja Istaknuto

Održan peti Career Speed Dating za poduzeća i studente STEM područja

Spoj intervjua i speed datea za 44 tvrtke i više od 200 studenata održao se putem Zoom platforme, na petom Career Speed Datingu. Organizatori, Centar karijera FER-a i eSTUDENT, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva brinuli su se da sve ide po planu.

U protekla tri dana, poduzeća su 12 sati intervjuirala studente. Svaki intervju trajao je osam minuta. U tih osam minuta studenti su imali priliku upoznati se s predstavnicima poduzeća te možda dobiti priliku za posao iz snova, a poduzeća su se mogla predstaviti studentima i pronaći najbolje kandidate za poslove koje nude.

Nešto više o motivaciji za prijavu rekao nam je Luka Abrus, suosnivač i direktor FIVE agencije “Sudjelujemo od prvog dana i jako puno ulažemo u suradnju sa studentima. Od vještine koje držimo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva do studentskih praksi koje organiziramo te u firmi puno ulažemo u edukaciju i mentoriranje mladih. Godišnje uzmemo oko 30, 40 novih studenata.”

O prijavljenim studentima Ela Palić iz poduzeća DOK-ING poručuje: “Jako smo zadovoljni, kada vidimo mlade studente koji planiraju svoju karijeru, to nas zbilja veseli i jako je poticajno okruženje. DOK-ING je uvijek zainteresiran za mlade i ambiciozne talente te njegujemo suradnju sa studentima na svim nivoima. Želimo upoznati studente, vidjeti jesmo li dobar match i vidjeti mogu li se uklopiti u našu firmu te se eventualno priključiti nekom timu i raditi na nekom projektu.“

Šimun Šprem s Fakulteta elektrotehnike i računarstva s nama je podijelio studentsku perspektivu: “Volio bih pronaći posao ne samo iz financijskih razloga, već da nešto naučim. Zadovoljan sam online izdanjem. Vjerujem da bi fizički bilo puno bolje, ali zbog korone bolje od ovoga nije moglo biti.”

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.