Logo
Ispiši ovu stranicu

AOC zauzeo prvo mjesto u Europi po tržišnom udjelu gaming monitora sa 120 Hz i više Istaknuto

AOC zauzeo prvo mjesto u Europi po tržišnom udjelu gaming monitora sa 120 Hz i više

AOC objavljuje kako je prema najnovijim tržišnim podacima Contexta, u trećem tromjesečju 2020. godine ponovo zauzeo prvo mjesto na tržišnom udjelu gaming monitora (monitori sa 120 Hz i više) u Europi s ukupno 27% tržišnog udjela.

Također, prema IDC Quarterly Gaming Trackeru Q2-2020, AOC također ima najveći tržišni udio od 20% u gaming monitorima širom svijeta. Gaming monitori definirani su kao monitori s frekvencijom osvježavanja od 100 Hz i više.

Pokrivajući široki portfelj gaming monitora s veličinama u rasponu od 21,5 inča do 49 inča, raznim omjerima stranica (16:9, 21:9, 32:9), rezolucijama od Full HD do Ultra HD i više (5120x1440), s brzinom osvježavanja do 240 Hz i vremenom odaziva od 0,5 ms, AOC nudi čitav niz gaming monitora raznih cjenovnih rangova.

Tržište gaming monitora brzo se proširilo u posljednjem tromjesečju, s povećanjem obujma svih prodanih gaming monitora za 126% u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine.
Čimbenici koji doprinose ogromnom uspjehu AOC-a uključuju nagrađivanu G2 seriju, pokrenutu prošle godine, koja je osvojila brojne nagrade, uključujući ‘Best Gaming monitor’ i ‘Best Budget Gaming Monitor’ za 24 inčni 24G2U sa stopom osvježenja od 144 Hz.

U Europi je AOC povećao vodeći tržišni udio sa 23% trećeg kvartala 2019. godine na 27% u trećem kvartalu 2020. godine, uz porast od 4% u odnosu na prošlu godinu i 6% u odnosu na prethodni kvartal (Q2-2020). AOC je povećao i količinu prodanih monitora za impresivnih 167% na godišnjoj razini, dok je ukupno tržište poraslo za 126% u istom razdoblju. AOC je u većini europskih zemalja zauzeo prvo mjesto na tržištu, u nekima od njih s čak 49% tržišnog udjela. U 18 zemalja AOC ima tržišni udio preko 25% u gaming monitorima, što znači da je jedan od četiri prodana gaming monitora upravo AOC monitor.

Stefan Sommer direktor marketinga i poslovnog upravljanja u AOC Europa

”U posljednjem smo tromjesečju postigli najveći obim prodaje u kvartalu na gaming monitorima u Europi i zahvaljujemo svim našim kupcima. Isti trend vrijedi i za cijeli svijet, gdje smo postali brend broj jedan gaming monitora. AOC nastavlja razvijati vrhunske igraće monitore s našim glavnim brendovima AOC Gaming i premium AGON, a mi smo opet prvi izbor kupaca kada je riječ o gaming monitorima”, rekao je Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u AOC Europa.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.