Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Code Week organizira besplatne radionice o osnovama programiranja i kodiranja Istaknuto

Code Week organizira besplatne radionice o osnovama programiranja i kodiranja

HUB385, centar znanja, kreativnosti i inovacija i ove godine u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom SAP-om obilježava Code Week, međunarodnu inicijativu koja za cilj ima potaknuti i omogućiti digitalnu pismenost djece i odraslih.

Od 12. do 18. listopada, najveći zagrebački coworking prostor koji je odnedavno u vlasništvu berlinskog coworking diva Rent24, još će jednom opravdati svoju funkciju centra znanja i inovacija i to kroz organiziranje niza besplatnih radionica o osnovama programiranja i kodiranja.
Obilježavanja ovog, nazovimo ga tehnološki orijentiranog tjedna, traje već 4 godine, a HUB385 dio je ove priče već treću godinu.

albert gjpg
Diana Mudrinić iz HUB385 navodi kako su u HUB385 iznimno ponosni što su već tri godine dio globalne inicijative Code Week te dodaje sljedeće: „U sklopu ovogodišnjeg Code Week-a, imamo radionice za klince tijekom kojih će najmlađi imati priliku napraviti svoje prve korake u elektroniku koristeći pristup Arduino. Radionice će držati Albert Gajšak, poznati kreator MAKERbuina koji je na Kickstarter kampanji nadmašio sva očekivanja. Nakon elektronike imamo i radionice s micro:bitom, sitnim elementom koji je pokorio svijet svojom jednostavnošću. Predavači će biti iz IRIM-a Croatian Makers, koji su do sada samo po Hrvatskoj educirali preko 150,000 djece.

klinci programiraju

Uz radionice za klince, dio programa bit će posvećen odraslima i to kroz radionicu o osnovama programiranja koju će predvoditi Mariza Maini, uspješna programerka koja je svoj put započela u turizmu, a onda shvatila da je njena prava ljubav informatika i programiranje.
Sve radionice u potpunosti su besplatne, potrebno se samo prijaviti preko službene stranice https://hub385.com/code-week.
Suradnja SAP-a i HUB385 traje već duži niz godina. Dva velika ljubitelja tehnologije i napretka već su više puta udružili svoje snage kako bi potaknuli sve zainteresirane da istražuju, stvaraju ideje i razvijaju svoje tehnološke kompetencije i prilagode se modernom svijetu u kojem živimo.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next