Logo
Ispiši ovu stranicu

Vertiv proglašen globalnim liderom na tržištu IT uređaja za daljinsko upravljanje Istaknuto

Vertiv proglašen globalnim liderom na tržištu IT uređaja za daljinsko upravljanje

Tvrtka za istraživanje tržišta IHS Markit u svojem je posljednjem izvještaju pod imenom KVM Switches and Serial Consoles Report 2019 proglasila kompaniju Vertiv najboljim dobavljačem na tržištu IT uređaja za daljinsko upravljanje prema prihodima.

Tržište KVM (keyboard, video, mouse) sklopki i serijske konzole ukupno je u 2018. godini vrijedilo 723,5 milijuna dolara, a očekuje se da će tijekom 2019. porasti za više od 5 posto.

Izvještaj IHS Markita prikazuje potrošnju u IT industriji, koja je u 2018. godini globalno porasla za više od 6 posto, s izgledom pozitivnog rasta od 2019. do 2022. godine, što je ključni pokretač IT uređaja za daljinsko upravljanje. Uz ukupan rast informatičke potrošnje, drugi ključni čimbenik je digitalna transformacija koja, prema IHS Markitu, nastavlja sa širenjem kapaciteta podatkovnog centra od centraliziranih podatkovnih centara prema rubu mreže, bliže krajnjim korisnicima. Važan pokretač bit će i rast na tržištima u razvoju, na kojima je usvajanje KVM-a i dalje relativno malo.

„Unatoč prognozama za početak 2019., potrošnja u IT industriji bit će glavni pokretač na tržištu KVM-a do 2023. Kao lider na tržišnom udjelu, Vertiv ima širok portfelj KVM proizvoda u mnogim aplikacijama.“, istaknuo je Alastair Smith, viši analitičar za proizvodnu tehnologiju u IHS Markitu, pozivajući se na spor globalni trend potrošnje u IT industriji na početku 2019. godine.

Vertiv surađuje s uspostavljenom i rastućom mrežom partnera kako bi svojim korisnicima pružio široku paletu proizvoda, uključujući Avocent uređaje za daljinsko upravljanje. Izvještaj IHS Markita otkriva porast daljinskog upravljanja informatičkim tehnologijama vezanim uz rubne implementacije, posebno na području industrijskih računala. Industrijska računala su robusni sustavi koji su stvoreni za grube primjene. U 2017. globalno tržište industrijskih osobnih računala vrijedilo je 3,5 milijardi dolara, a IHS Markit predviđa složenu godišnju stopu rasta (CAGR) od 4,1% do 4,3 milijarde dolara u 2022. godini.

„Naša široka ponuda KVM tehnologija i dostupnost putem naše mreže distributera i preprodavača, ključni su čimbenici za naš vodeći položaj. Vertiv će nastaviti biti globalni lider na ovom tržištu te će se posvetiti daljnjem istraživanju i razvoju najboljih rješenja u klasi.”, rekao je Patrick Quirk, Vice President & General Manager, IT Systems global line of business, Vertiv.

„Biti prepoznat kao tržišni lider u sektoru koji uživa pozitivan nivo rasta odlična je vijest za Vertiv i naše partnere. Kompanija je prepoznata po svojim najboljim tržišnim proizvodima i uslugama, ali je razvila i sveobuhvatan program kako bi partnerima pružila sve što im je potrebno za ispunjavanje zahtjevnih potreba krajnjih kupaca.”, rekao je Andy Baker, Global Vice President of sales, Vertiv’s Avocent business.

Početkom ove godine, Vertiv je najavio predstavljanje svoj naprednog Vertiv Partner Programa (VPP), koji uključuje tri ključne stavke: novi poticajni plan, obnovljeni partnerski portal i obogaćeni portfelj, kako bi pokazao svoju opredijeljenost prema kanalima preprodavača i distributera širom EMEA-e. VPP je dio šire strategije, kako bi kompanija omogućila svojoj rastućoj mreži partnera da ostane ispred zahtjeva kupaca kada su u pitanju edge computing, digitalizacija i drugi trendovi data centra i šireg IT okruženja.

Vertiv portfelj uređaja za nadzor i upravljanje uključuje Avocent HMX 6000 KVM sustave visokih performansi koji se mogu koristiti za industrijske računalne aplikacije, te Avocent MergePoint Unity Digital KVM sklopke dizajnirane za aplikacije podatkovnog centra.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.