Logo
Ispiši ovu stranicu

Algebrini međunarodni studenti posjetili su Njuškalo Istaknuto

Algebrini međunarodni studenti posjetili su Njuškalo

Strojno učenje i umjetna inteligencija glavni su razlozi zašto je Njuškalo privuklo studente iz cijelog svijeta u sklopu Algebrinog programa Međunarodne zimske škole.

Njuškalo primjenjuje AI u foto-prepoznavanju predmeta koji korisnicima donosi bržu i jednostavniju predaju oglasa. 25 studenata iz Australije, Francuske, Brazila, Indije i SAD-a iz prve su ruke saznali razvojne faze funkcionalnosti foto-prepoznavanja i detalje o njezinoj uspješnosti. Razgovarali su s menadžericom Product developmenta Anamarijom Vujaklijom i rukovoditeljem Styria Data Science tima koji su uz tvrtke Trikoder i Undabot razvili foto-prepoznavanje u mobilnoj aplikaciji.

„Koncept, razrada i realizacija foto-prepoznavanja na najbolji način potvrđuju potencijale hrvatskih mladih stručnjaka u najnaprednijim tehnološkim trendovima. Sasvim sigurno ćemo još snažnije nastaviti razvijati okruženje i pogodnosti Njuškala kao profesionalnog doma takvim talentima, pa i svim onim zainteresiranim iz inozemstva, kao što su to sada bili Algebrini polaznici“, kazala je glavna izvršna direktorica Njuškala Sanda Soptija Šiljak.

Korisnicima to rješenje omogućava brzo i točno pozicioniranje predmeta u pripadajuću kategoriju (kojih postoji više od 1400) na osnovu fotografiranja kroz Njuškalo aplikaciju.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.