Logo
Ispiši ovu stranicu

Klincima za Božić poklonite digitalnu edukaciju

Klincima za Božić poklonite digitalnu edukaciju

Ovogodišnjih zimskih praznika Digitalna zimska škola omogućava djeci osnovnoškolske dobi višednevne programe kreativne digitalne edukacije.

U Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu Algebra Junior omogućila je STEAM edukaciju s digitalnim pedagozima, rad s najmodernijim tehnologijama i digitalnim alatima, kao i profesionalnu brigu o djetetu.

Programi su pripremljeni u dvodnevnom, trodnevnom i petodnevnom obliku: 27. i 28. prosinca, od 2. do 3. i od 7. do 11. siječnja, a zastupljeni 

Djeca od prvog do trećeg razreda u dvodnevnim radionicama učit će o osnovama virtualne stvarnosti i izrađivati svoje prve 3D modele. Trodnevna verzija donosi susret s Q-bot robotima, a izrađivat će vlastite staze za njega te rješavati problemske zadatke. Najduža inačica radionica spaja sve aktivnosti.

Vlastitog 3D robota od LEGO kockica izrađivat će djeca od četvrtog do šestog razreda. Uz to, naučit će izrađivati jednostavne web stranice uz upoznavanje s važnim pojmovima vezanim uz web. Trodnevna verzija programa donosi rad s robotima - Ozobotima, a bavit će se i dizajnom vlastitih društvenih igara. Najduži program kombinacija je dvodnevnog i trodnevnog programa.

Najstarija djeca, sedmaši i osmaši, u dvodnevnoj inačici programa bavit će se programiranjem Ozobota te stjecanjem znanja s područja digitalnog videa, a na kraju će spojiti ta dva zadatka te napraviti video o mogućnostima robota. Trodnevna verzija programa donosi rad s digitalnim mikroskopima i snimanje sadržaja, a koristeći te snimke napravit će video. Konačni korak donosi pretvaranje videa u VR video. Petodnevni program objedinjuje sve te projekte.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.