Logo
Ispiši ovu stranicu

Asseco SEE bilježi stalni rast prihoda i odvaja područje kartičnog poslovanja u novu tvrtku Payten Istaknuto

Asseco SEE bilježi stalni rast prihoda i odvaja područje kartičnog poslovanja u novu tvrtku Payten
Asseco SEE, jedna od najvećih informatičkih kompanija u području razvoja i implementacije vlastitih softverskih rješenja i usluga u SEE regiji i Turskoj, odvaja poslovno područje usmjereno na prodaju, razvoj i podršku rješenja za kartično poslovanje u zasebnu tvrtku.
Nova tvrtka, koja s radom počinje krajem rujna 2017. godine, nosit će naziv Payten d.o.o. i bit će u 100-postotnom vlasništvu Asseco SEE Grupe.
 
Asseco SEE Hrvatska i dalje će voditi Igor Gržalja, dok će u Upravi nove tvrtke Payten u Hrvatskoj biti Ivan Bušić, dosadašnji član Uprave Asseco SEE Hrvatska i Ljiljana Ivanek koja će zadržati i svoju postojeću poziciju članice Uprave unutar Asseco SEE Hrvatska.
 
Stručnjaci Asseco SEE samo su u ovoj godini, samostalno i s partnerima, razvili brojna state of the art rješenja za financijski sektor od kojih izdvajam jednostavno otvaranje bankovnog računa uz selfi putem mobilnog uređaja, usluge beskontaktnog podizanja gotovine te napredno HCE rješenje uz koji pametni telefon postaje kreditna kartica. Očekujem da će nam nova organizacijska struktura omogućiti razvoj još više naprednih tehnoloških rješenja za naše korisnike.“ istaknuo je Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska.
Igor Grzalja predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska 
Poslovni rezultati Asseco SEE Grupe objavljeni za prvo polugodište 2017. godine pokazuju dvoznamenkasti rast prihoda od prodaje u području bankarstva te u području kartičnog poslovanja u odnosu na isto razdoblje lani. Tako u području bankarstva prihodi u prvoj polovici ove godine iznose 16,8 milijuna EUR što je porast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani. U području kartičnog poslovanja prihodi u prvom polugodištu ove godine iznose 25,3 milijuna EUR što je porast od 27 posto u odnosu na prvo polugodište prošle godine. U istom razdoblju, najviše je porastao prihod poslovanja u Hrvatskoj, za 54 posto u odnosu na prvo polugodište lani.
Ivan Busic clan Uprave nove tvrtke Payten 
Posljednjih se godina područje kartičnog poslovanja vrlo ubrzano razvija i postaje zasebna grana djelatnosti. Uz novu organizacijsku strukturu otvara nam se dodatna mogućnost širenja na nova tržišta čime ćemo našim korisnicima moći dati bolji uvid u iskustva i trendove s drugih tržišta te doprinijeti njihovoj konkurentnosti. Pri tome kontinuitet naših poslovnih aktivnosti ostaje uobičajen te neće tražiti nikakav dodatni angažman korisnika.“ dodao je Ivan Bušić, dosadašnji član Uprave Asseco SEE Hrvatska i član Uprave nove tvrtke Payten.
 
Više o rješenjima i poslovnim rezultatima Asseco SEE Grupe možete saznati na https://see.asseco.com/

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.