Menu

Nešto se kupi nešto se proda: grupa IN2 prodaje IN2trace Istaknuto

Ettore Cucchetti (ACG IS),Goran Grotić (ACG-Lukaps), Ante Mandić (IN2), Krešimir Đuračić (IN2trace), Pinkesh Jasani (ACG) Ettore Cucchetti (ACG IS),Goran Grotić (ACG-Lukaps), Ante Mandić (IN2), Krešimir Đuračić (IN2trace), Pinkesh Jasani (ACG)

Uskoro nakon preuzimanja većinskog udjela u softverskoj tvrtki Pardus grupa IN2 prodaje IN2trace, svoju tvrtku specijaliziranu za razvoj softverskih rješenja u području serijalizacije. Prema uvjetima ugovora, indijska tvrtka ACG Inspection Systems dobiva prava na imovinu i intelektualno vlasništvo tvrtke u području softvera za serijalizaciju u farmaceutskoj industriji, dok IN2 grupa zadržava pravo na intelektualno vlasništvo nad softverom u drugim područjima.

Povod za ovo proširenje ACG-ove ponude krije se u činjenici da će u većini razvijenih država serijalizacija u farmaceutskoj industriji postati obvezna kroz par godina. Sve veći broj krivotvorenih lijekova na tržištu je problem koji se značajno može smanjiti serijalizacijom, postupkom koji podrazumijeva označavanje svakog originalnog proizvoda jedinstvenim barkodom kojim se može provjeriti njegovo porijeklo.

“Zahvaljujući svojoj globalnoj prisutnosti indijska tvrtka će lakše doprijeti do velikih korisnika u globalnoj farmaceutskoj industriji i ponuditi im cjelovita rješenja za serijalizaciju koja smo do sada razvili u okviru IN2 grupe” rekao je Krešimir Đuračić, direktor tvrtke IN2trace.

Grupa IN2 svoju budućnost u području serijalizacije vidi u ponudi rješenja za industriju hrane i pića, duhansku industriju, elektrotehničku industriju, industriju automobilskih dijelova i druge. Tim rješenjima serijalizacija štiti originalne proizvode od kopija, olakšava procedure poput opoziva proizvoda, preko mobilnih aplikacija poboljšava marketing i komunikaciju s kupcima te na druge načine jača snagu branda proizvođača i povjerenje u njegove proizvode.

“Akvizicija IN2Tracea je još jedan važan korak ka konsolidaciji naše globalne prisutnosti u track&trace području. Akvizicija osnažuje temelj za proizvodnju, podršku i razvoj ACG Inspectiona u Europi, podiže našu ekspertizu u serijalizaciji te proširuje našu ponudu proizvoda za korporacije. Ovu akviziciju vidimo kao ključni pokretač prihvaćanja napredne tehnologije serijalizacije od strane farmaceutskih proizvođača“ – rekao je Ettore Cucchetti, predsjednik Uprave tvrtke ACG Inspection Systems.

Po završetku procesa prodaje, novi vlasnici će preimenovati kupljenu tvrtku, a grupa IN2 će nastaviti poslovati na području serijalizacije koristeći ime IN2trace. U iskoraku grupe IN2 na globalno tržište s rješenjima za serijalizaciju, pomoći će i nedavno osnovane tvrtke u Londonu i Singapuru.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next