Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Citus Body Measures nagrađen u Maleziji

Citus Body Measures nagrađen u Maleziji

Na međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija Malaysia Technology Expo (MTE) 2017 u Kuala Lumpuru hrvatska tvrtka Citus osvojila je tri priznanja za inovaciju BodyMeasures i to „The Best Award“, zlatnu medalju i posebno priznanje Organizacije dobitnika međunarodnih nagrada tajvanskih inovatora.

„Ovo je fantastičan početak 2017. godine. Nevjerojatan je uspjeh dobiti ovako velike tri nagrade, u izuzetno velikoj konkurenciji, kao što je bila na MTE 2017. Ovom prilikom želim se zahvaliti timu s KIF-a na čelu s prof. dr. sc. Marjetom Mišigoj-Duraković, koji su sudjelovali u projektu i čije su nam znanje i stručnost bili od velike pomoći. Ove nagrade rezultat su rada cijelog Citus tima i izuzetno sam ponosan na njega. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda u nizu našem radu i upornosti.“, izjavio je Tomislav Bronzin, vlasnik tvrtke Citus.

„Rad na BodyMeasures projektu bio je izazov i iznimno iskustvo za cijeli istraživački tim Laboratorija za kinantropometriju KIF-a.  Sustav predstavlja veliki doprinos i napredak u razvoju i primjeni digitalne antropometrije.“, izjavila je prof. Marjeta Mišigoj-Duraković s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

BodyMeasures  je sustav za digitalno mjerenje ljudskog tijela, a sastoji se od 3D senzora, monitora i računala na kojem je instaliran BodyMeasures softver. BodyMeasures je inovativan softverski proizvod koji u par sekundi mjeri ljudsko tijelo (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd), što je značajno brže od svih dosadašnjih priznatih metoda, kojima je, za ta ista mjerenja, potrebno od 25-45 minuta.

BodyMeasures koristi 3D senzor Microsoft Kinect za prikupljanje podataka o objektu mjerenja/osobi, te upotrebom složenih algoritama analizira ljudsko tijelo, određuje mjerne točke i provodi mjerenje. Prednost BodyMeasures je i ta što nije potrebno pohranjivati slike osoba, nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, izračunom odgovarajućih dužina na tijelu i bilježenjem samo tih podataka, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.

Ovaj proizvod karakterizira lakoća korištenja svim dobnim skupinama, kao i osobama s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice. Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini BodyMeasures higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod. Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama.

CITUS MTE 2017

MTE 2017 je okupio oko 470 inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom tržištu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next