Menu

Metronet Security Day: Metronet postao Intel Security (McAfee) Tier 1 Partner Istaknuto

Tonimir Kišasondi, Fakultet organizacije i informatike Tonimir Kišasondi, Fakultet organizacije i informatike

Metronet je u kongresnoj dvorani zagrebačkog hotela Antunović održao svoj prvi poslovni skup s tematikom računalne sigurnosti. Tvrtka je na ovom skupu najavila snažniji iskorak prema pružanju usluga sigurnosti IT sustava. Predstavljena je bogata lepeza usluga iz tog segmenta, a javnost je po prvi put upoznata s činjenicom da je Metronet nedavno postao Intel security (McAfee) Tier 1 Partner, na čijim tehnološkim rješenjima temelji dio svojih usluga.

Događaj je privukao pozornost gotovo 200 IT predstavnika hrvatskih tvrtki i tijela državne i lokalne uprave. Skup su obilježila i predavanja eminentnih hrvatskih stručnjaka iz područja sigurnosti i računalne sigurnosti doc.dr.sc. Roberta Kopala, znanstvenog direktora tvrtke IN2data i prodekana za istraživanje i razvoj na Visokom učilištu Algebra te doc.dr.sc. Tonimira Kišasondija, docenta na Fakultetu organizacije i informatike. Gosti predavači su prisutnima govorili o općenitim problemima sigurnosti i našim uobičajenim šablonskim pristupima toj tematici, a dali su i niz primjera ugroze i obrane poslovnih IT sustava od napada, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

ROBERT KOPAL 3Robert Kopal, Visoko učilište Algebra

Na skupu su govorili još i Metronetov član Uprave za prodaju i marketing Sanjin Katinić i Zdenko Vrdoljak, član Uprave za tehniku. Oni su predstavili niz usluga i rješenja iz područja sigurnosti IT sustava koje su objedinjene pod zajedničkim nazivom m|Security. Upoznali su prisutne i s ljudskim, tehnološkim i organizacijskim potencijalima koje Metronet kvalificiraju za bavljenje ovako zahtjevnom tematikom.

mSecurity vizual

Pored cijelog niza kompetencija, certifikata i standarda istaknuli su i jednu od najvažnijih poluga za pružanje visokokvalitetnih usluga iz računalne sigurnosti, Metronetov SOC (Security operation center) koji radi u režimu 24/7.

m|Security obuhvaća cijeli niz usluga koje pokrivaju mnoge aspekte sigurnosti IT sustava: ispitivanje ranjivosti IT sustava, sustavi zaštite od DDOS napada, Firewall rješenja – „on premise“ i cloud barzirana, sigurnosna zaštita osobnih računala i servera, sigurnosna pohrana podataka.

“Uz sve pozitivne mogućnosti umreženog svijeta koje on donosi u naše poslovne i privatne živote, prisutan je i veliki izazov sigurnosti. Smatramo da je pružanje visokokvalitetnih usluga podatkovnog povezivanja u javnom i privatnom adresnom prostoru neodvojivo od pružanja usluga sigurnosti IT sustava. Metronet želi i u ovom segmentu svojim korisnicima pružiti najbolju uslugu na hrvatskom tržištu, stoga u razvoj tog dijela poslovanja ulažemo značajne resurse. Cilj nam je postati vodeći pružatelj usluga iz domene sigurnosti IT sustava u Hrvatskoj i siguran oslonac našim korisnicima.”, rekli su članovi uprave Metroneta.

IMG 0557

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next