Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Održan CARNetov webinar o praktičnoj nastavi fizike

Održan CARNetov webinar o praktičnoj nastavi fizike

Neintuitivan pristup gradivu najčešći je razlog zašto je fizika tipično viđena kao jedan od najtežih predmeta u osnovnim i srednjim školama. Da fizika ne mora uvijek biti teška, pogotovo ako učenike naučimo kako razmišljati na znanstveni način i tako pristupiti rješavanju zadataka, pokazala je tijekom CARNetovog webinara Danijela Takač, učiteljica fizike i tehničke kulture u zagrebačkoj Osnovnoj školi Pantovčak koja se bavi projektnim, problemskim i situacijskim učenjem te vrlo često takvo poučavanje uključuje u nastavu svojih predmeta.

Webinar pod nazivom “Problemska nastava fizike s konkretnim primjerima iz prakse” treći je u nizu edukativnih seminara koje Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, organizira za nastavnike u osnovnim i srednjim školama u sklopu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

Na webinaru je sudjelovalo 136 natavnika iz cijele zemlje, a predavačica je predstavila nekoliko aktivnosti razvijenih u međunarodnim projektima, a koje ona uspješno integrira u kurikulum fizike, kao što su “Pollution! Find a STEM solution!“ i „Full STEAM Ahead“ te nacionalnim projektima iz fizike i prirodoslovno matematičkog područja, kao što su „Zvučno onečišćenje“ i „Moj COOL laboratorij“. Učiteljica Takač ujedno je polaznicima webinara pobliže predstavila alate kojima se koristi te iznijela nekoliko prijedloga za njihovu primjenu.

Pilot projekt „e-Škole“ provodi se u suradnji s partnerima: Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Ukupna vrijednost pilot projekta je gotovo 307 milijuna kuna, a većim se dijelom (čak 85 %) sufinancira iz strukturnih fondova Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond).

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next