Menu

Dodijeljene prestižne Masterweb nagrade

Dodijeljene prestižne Masterweb nagrade

Na zagrebačkoj konferenciji Weboo 2015 – Dan Internetskog Marketinga, koja se održala u The Movie Pubu u četvrtak 19.ožujka 2015., uživo su dodijeljene nagrade Masterweb 2015 u 3 kategorije: Najbolje internetsko bankarstvo; Najbolja foto-galerija i Najbolji servis za online prodaju ulaznica. Masterweb nagrada priznanje je struke - jedino ovog tipa koje se dodjeljuje u Republici Hrvatskoj te je posebna čast svim dosadašnjim dobitnicima Masterweb nagrade, a podršku kroz sponzorstvo dao je Avalon s nesebičnim paketima za svih 9 dobitnika. 

Finalisti su odabrani na temelju zadovoljavanja osnovnih uvjeta prema odluci organizatora, a konačnu odluku o TOP3 pobjednicima donosi sam žiri kojeg, za ovu prestižnu nagradu za web-zajednicu, čini profesionalan tim od 9 osoba: Marina Obšivač, Emanuel Blagonić, Saša Stanković, Marko Radelić, Matija Gračanin, Dražen Tomić, Goran Čandrlić, ZorinRadovančević i Siniša Randić. A pobjednici su...

Najbolje Internet bankarstvo
1. Privredna Banka Zagreb (PBZ)
2. Raiffeisen Bank Austria (RBA)
3. Zagrebačka banka (ZABA)

Stručni tim (žiri) analizirao je i promišljao sadašnje i buduće internetske tehnologije te društveni i marketinški aspekt online poslovanja, a pozitivnom selekcijom dao je javno mišljenje o smjeru budućeg razvoja upotrebljivosti weba:

Žiri navodi kako je očito da je za TOP 3 borba je bila 'bit' na 'bit' bez obzira na dosta velike razlike u ocjenama. Neke od banaka posljednjih godina intenzivnije razvijaju mobilna rješenja, neke intenzivnije internetska, dakle kroz browser, a ne mobilne aplikacije i stoga je možda baš u tome i problem. Trebalo bi paralelno razvijati oba rješenja jer u konačnici banka dobiva zadovoljnijeg korisnika, upravo onog koji banci za svoje poslove može pristupiti online.

1978669 10154123172920001 1164955329 n

Manje banke su u svoja internetska bankarstva uglavnom implementirala tek osnovne značajke (pregledi računa, plaćanje naloga i slično), dok veće banke nude pristup i upravljanje širem spektru bankarskih usluga te daju korisnicima i neke dodatne pogodnosti (npr. aplikacije za upravljanje financijama). Žiri bi ostalima želio preporučiti da prošire mogućnosti svojih rješenja, jer u današnje vrijeme značajan broj klijenata želi što više toga obaviti iz udobnosti naslonjača, umjesto odlaska u poslovnicu i čekanja u redu.

Najbolja foto-galerija
1. Ilirija d.d. Biograd - ocjena 5,0 – Ova je galerija jednoglasno odabrano kao najbolja od svih prijavljenih. Izgledom je potpuno uklopljena u dizajn internet stranici te je maksimalno upotrebljiva i na tipkovnici i na mobilnim uređajima putem 'touchgestures'. Dizajn se prilagođava malim ekranima, dok je za tablet korišten isti dizajn kao i za, primjerice, desktop računala – što je potpuno u redu jer se galerija može koristiti na tabletu putem dodira po ekranu.

2. Večernji - ocjena 4,11 – od svih portala koje je žiri pregledao, Večernji list je napravio najbolju foto galeriju. Dizajn se uklapa u izgled portala, a korištenje je jednostavno svima koji su koristili i ekrane osjetljive na dodir. Mala zamjerka na povremene probleme kod rada na tabletu te ne podržavanja 'touchgestures' što bi utjecalo na jednostavnost korištenja.

3. NK Hajduk - ocjena 3.83 – galerija NK Hajduk je primjer galerije koja je prilagođena dizajnu, iako nije izrađena iz nule, već je korišteno gotovo rješenje. To je dobar smjer za sve internet stranice koje ne mogu razviti svoju galeriju zbog ograničenog budžeta. Minus je što galerija ne podržava 'touchgestures' na mobilnim uređajima, iako je i bez toga dobila dobre ocjene što je svrstava na treće mjesto od svih pregledanih galerija.

Najbolji servis za online prodaju ulaznica
1. Entrio
2. Regolina
3. Eventim

Analizom konkurenata u kategoriji u ovoj kategoriji, pobjedu je odnio www.entrio.hr ponajviše radi najboljeg 'userexperiencea'. Mogućnosti kreiranja vlastitih događaja, jednostavnost korištenja i distribucije kroz društvene mreže i vlastite web stranice su zasigurno doprinijeli najboljim ocjenama. Ostali servisi, iako napredni u pogledu sadržaja i pristupa, još uvijek malo zaostaju za Entrio.hr-om, ali žiri smatra da kroz sljedeće iteracije mogu poboljšati svoja korisnička sučelja te postati još popularniji. Žiri ističe iznimno dobru selekciju sadržaja na Regolina.com, te razočaranje malim brojem ulaznica za koncerte na drugim servisima za online prodaju ulaznica.

PR

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next