Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Za potrebe kontrole vlakova Ericsson i Bombardier testirali su LTE mreže na brzinama do 200 km/h Istaknuto

Za potrebe kontrole vlakova Ericsson i Bombardier testirali su LTE mreže na brzinama do 200 km/h

Ericsson i Bombardier završili su testiranja LTE mreža za potrebe željezničkog prometa na simuliranim brzinama do 200 kilometara na sat. Ukupno je napravljeno 11 laboratorijskih testova kako bi se odredile mogućnosti LTE mreža da podrže komunikacijska rješenja za kontrolu vlakova (eng. communications-based train control, skrać. CBTC) i višeuslužna rješenja, kao što su video nadzor, glasovna komunikacija, informacije na platformama, oglašavanje i Wi-Fi za putnike.

CBTC koristi visoko-rezolucijsko određivanje lokacije i podatkovnu komunikaciju visokog kapaciteta poput onih koje omogućuju LTE mreže u podršci funkcijama automatske zaštite vlaka, rada i nadzora. Uz pomoć preciznijih informacija o točnim lokacijama vlakova prijevoznici mogu učinkovitije i sigurnije upravljati prometom. CBTC sustavi su pouzdaniji od starijih sustava kontrole vlakova, zahtijevaju manje dodatne opreme uz prugu, imaju ugrađene postavke za redundanciju te prijevoznicima omogućavaju da optimalno koriste pruge i vlakove zahvaljujući bržem i učinkovitijem odgovoru na njihove potrebe.

Na CBTC testovima LTE mreže su pokazale uzlaznu i silaznu latentnost daleko ispod praga od 100 milisekundi i gubitak paketa koji je blizu nule, pri čemu sve što je manje od 0,5 posto smatralo se da ima prolaznu ocjenu. Funkcionalnosti za kvalitetu usluge ugrađene u Ericssonovu opremu također dozvoljavaju prevenciju i prioritiziranje ključnih željezničkih usluga.

Charlotta Sund, rukovoditeljica grupe za kupce u segmentu industrije i društva. Rekla je: "Rezultati testiranja su obećavajući i nastavit ćemo testirati različite modeme kako bismo osigurali isporuku snažnih LTE mreža za željezničke aplikacije. Cilj nam je razviti rješenja koja osiguravaju bolju sigurnost željezničkog prometa zahvaljujući kontroli vlakova zasnovanoj na komunikacijskim tehnologijama i video nadzoru, ali i nude bolju zabavu za putnike zahvaljujući uslugama poput glasovne komunikacije, informacija na platformama, oglašavanja i Wi-Fi-a.“

Više informacija o Ericssonovoj ponudi za prometnu industriju možete dobiti na InnoTrans-u 2016. 2016. u Berlinu od 20.-23. rujna.

PR

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next