Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Asseco SEE naveden kao ovlašteni dobavljač u Gartnerovom tržišnom vodiču za otvorene objedinjene platforme digitalnog bankarstva Istaknuto

Asseco SEE naveden kao ovlašteni dobavljač u Gartnerovom tržišnom vodiču za otvorene objedinjene platforme digitalnog bankarstva

Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) danas je objavio da je u Gartnerovom izvješću "Tržišni vodič za otvorene objedinjene platforme digitalnog bankarstva" naveden kao ovlašteni dobavljač takvih rješenja.

Grupa Asseco SEE jedna je od najvećih informatičkih kompanija u području razvoja i implementacije vlastitih programskih rješenja i servisa u regiji jugoistočne Europe uključujući i Tursku. Kompanija nudi informacijsko-komunikacijska rješenja za vertikale različitih industrija, uključujući financijski sektor, sektor plaćanja, javnu upravu i telekome. Više od 10 banaka koje se ubrajaju među 15 najvećih na području jugoistočne Europe već su klijenti Asseca SEE.

Prema Gartneru, otvorene objedinjene platforme digitalnog bankarstva su ''tehnologija u nastanku“, mada su neka od tih rješenja, uključujući i nekolicinu rješenja usko specijaliziranih dobavljača bankarskih sustava, prisutna na tržištu već nekoliko godina. Neki od ključnih razloga za označavanje takvih platformi kao tehnologije u nastanku su:

  • zahtjevi klijenata za pristupačnije i lakše primjenjive bankarske usluge;
  • zahtjevi banke za nova rješenja koja nude više od same integracije postojećih kanala;
  • priljev novih, često netradicionalnih, dobavljača s visoko inovativnim rješenjima; i
  • razvoj ili nadogradnja rješenja koja nude dobavljači starijih bankarskih sustava.

Platforma digitalnog bankarstva Asseca SEE zove se Digital Edge. Radi se o otvorenoj objedinjenoj platformi digitalnog bankarstva koja klijentima banke omogućuje personalizirano iskustvo bankarenja – bez obzira na to koriste li bankarske usluge putem pametnog telefona, u lokalnoj poslovnici ili na bankomatu. Osigurava nevidljiv tijek korisničkih podataka kako prilikom korištenja samoposlužnih uređaja, tako i tijekom kontakta djelatnika banke i klijenta, pri čemu se korisniku nudi dosljedno digitalno iskustvo. Uz to omogućuje korištenje alata za online uvođenje korisnika u rad sa sustavom i prodaju prozvoda. Navedeno može pomoći pri isticanju među konkurencijom, izgradnji lojalnosti klijenata i smanjenu odljeva korisnika.

Dosljedno korisničko iskustvo, povezano i objedinjeno kroz različite kanale nemoguća je misija s pohranjenim aplikacijama koje nemaju zajedničke mogućnosti i nisu međusobno povezane. Digital Edge povezuje sadašnje i buduće touchpoint aplikacije s čvorištem koje nudi zajedničke mogućnosti u sklopu digitalnog bankarstva, upravlja procesima unutar kanala te vodi računa o povezanosti s backend sustavima, pri čemu dodirne točke s klijentom odmah postaju konzistentne i spremnije na promjene izazvane budućim zahtjevima. Čvorište omogućuje sve integracijske točke kao set API sučelja baziranih na REST-u (standardizirano u skladu s BIAN-om), tako da će moći podržati sve PSD2 zahtjeve i bankarske projekte bazirane na API sučeljima.

“Asseco SEE dubinski poznaje bankarski sektor i proces njegove digitalne transformacije, a ima i više od 15 godina iskustva u implementaciji rješenja digitalnog i osnovnog bankarstva (eng. core banking) za vodeće financijske institucije u jugoistočnoj Europi“, rekao je Piotr Jelenski, Predsjednik Uprave grupe Asseco SEE i dodao: “Vjerujemo da će uloga ovlaštenog dobavljača koju nam je dodijelio Gartner povećati vrijednost naših rješenja kod klijenata."

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next