Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Olakšana izrada godišnjih financijskih izvještaja uz Bilješke.NET Istaknuto

Olakšana izrada godišnjih financijskih izvještaja uz Bilješke.NET

Za tvrtke koje posluju u Hrvatskoj u tijeku je predaja godišnjih financijskih izvještaja (GFI) i druge propisane dokumentacije za 2015. godinu koja se dostavlja Fini u svrhu javne objave. Propisani rok za dostavu navedene dokumentacije je 30. lipnja 2016. godine, odnosno šest mjeseci od isteka poslovne godine.

Mnogi knjigovodstveni servisi, ali i veće tvrtke koje imaju svoj odjel financija i izrađuju dokumentaciju za svoje potrebe, prepoznali su čitavu paletu računovodstvenih softverskih rješenja hrvatske tvrtke Raverus d.o.o. Kao najpopularniji među njima ističe se Bilješke.NET – računalni program koji iz GFI-POD Excel datoteka, koje se predaju i u Finu, uz pomoć integriranog "čarobnjaka" izvlači relevantne podatke i umeće ih u predviđena mjesta u predlošku. Kreiraju se tako bilješke, odluke, dopisi i izvještaji klijentima u svega nekoliko klikova mišem.

U jednom potezu moguće je izraditi bilješku uz GFI-POD, odluku o raspodjeli dobiti / pokriću gubitka i odluku o utvrđivanju godišnjeg financijskog izvještaja. Program automatski umeće tablice, izračunava indekse, izrađuje grafikone – sve što korisnik treba napraviti je pregledati gotovu bilješku i eventualno dodatno komentirati specifičnosti.

Nadalje, tu je mogućnost popunjavanja porezne prijave (obrazac PD i DOH) i ostalih obrazaca (PDV-K, POD-BIL, POD-RDG, TZ, OKFŠ, SR, KD i IPP-SD). Svi obrasci popunjeni kroz program imaju podršku za slanje preko servisa ePorezna, bez naknade.

Na raspolaganju je i kalendar koji je već inicijalno popunjen neradnim danima, praznicima, važnijim datumima vezanim za računovodstvo i poreznim kalendarom s objašnjenjima kada se koji obrazac ili izvještaj predaje i kome se predaje. Pored toga, dostupan je i Info servis koji daje uvid u ažurne vijesti i korisne podatke iz svijeta računovodstva.

Podaci pohranjeni unutar programa mogu se prema potrebi prebaciti u druge programe (npr. Excel ili Word) radi daljnje dorade ili izrade nekog novog izvještaja. Svaki je dokument moguće poslati elektroničkom poštom direktno iz programa. Uredna organizacija i arhiv dokumenata koji se na bilo koji način vežu uz određeni kontakt, olakšavaju snalaženje i koristan su preglednik.

Raverus je za svoje korisnike kao dodatak programu Bilješke.NET osmislio sve traženije module; Bilješke za neprofitne organizacije – za izradu bilješki za neprofitne organizacije uz obrazac PR-RAS-NPF te Predloške za bilješke na engleskom jeziku – dodatni set predložaka za izradu bilješki prevedenih na engleski jezik.

Više o programu Bilješke.NET možete pronaći ovdje.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next