Menu

Panasonic Smart Home: jednostavan pametni dom Istaknuto

Panasonic Smart Home: jednostavan pametni dom

Mnogima možda nije poznato da se smart home sustavi već neko vrijeme mogu pronaći i na našem tržištu pa ovom prilikom predstavljamo Panasonicovu liniju proizvoda iz domene pametnog doma, koje možete pronaći u trgovinama tvrtke SE-MARK.

Ukratko rečeno, Panasonicov Smart Home je sustav za nadzor i upravljanje vašim domom s jednostavnom instalacijom i laganim korištenjem, te vam između ostaloga omogućuje da ga koristite za nadzor kuće dok niste u njoj ili za uključivanje i isključivanje raznih kućnih uređaja. Pri tome vam se nudi mogućnost da svojim domom upravljate s vašeg pametnog telefona ili tableta, a za rad sustava nema nikakve mjesečne pretplate.

Svi Smart Home uređaji komuniciraju s drugima koristeći Ultra Low Energy (ULE) bežični standard, nevidljiv prosječnim elektroničkim proizvodima, a Panasonicov sustav je zanimljiv i po tome što radi do 300 m udaljenosti, pa će lako pokriti sva područja vašeg doma.

Osnova svakog Panasonic Smart Home sustava je Smart Hub, uređaj koji je bežično povezan sa svim ostalim Smart Home uređajima, koji posjeduje značajku koja mu omogućuje snimanje zapisa koje dobije od aktivnih Smart Home kamera na microSD/microSDHC kartice.

Smart Hub

Smart Hub se vrlo jednostavno podešava, pa je na uređaju koji bežično spajate dovoljno pritisnuti jedan gumb, a on će ga odmah prepoznati i unijeti u sustav.

Vanjska Smart Home kamera služi za prijavu ulaza u kuću, te je robusnog i kompaktnog dizajna, a otporna je na sve vremenske uvjete, te omogućuje snimanje u boji i noćni način rada, a ugrađeni vizualni i infracrveni senzor s odabirom područja detekcije, poslat će vam alarm kada uoči neki događaj, dok ugrađeni mikrofon omogućuje komunikaciju u oba smjera.

Za snimanje unutrašnjosti doma poslužit će vam Smart Home unutarnja kamera koja omogućuje da na oku držite sve što se događa unutar kuće. Kamera je opremljena senzorima pokreta, temperature i zvuka, a ugrađeni zvučnik omogućuje da razgovarate sa svima u dometu. Možete joj čak reći da ignorira dijelove slike, pa vaš pas recimo neće aktivirati alarm ukoliko se kreće po kuhinji. Korištenjem aplikacije za provjeru slike, moći ćete na jednom zaslonu vašeg tableta pratiti 4 različite kamere odjednom u split screen modu.

Smart Home kamera

Među zanimljivim Smart Home gadgetima nudi se i pametna smart utičnica uz koju možete koristiti svoj smartfon za kontrolu kućnih električnih uređaja bez obzira gdje se nalazili, pa vam se neće dogoditi da recimo odete na godišnji, a potom strepite jeste li isključili bojler ili pećnicu na štednjaku.

Pametna utičnica

Nadalje, među uređajima koji se nalaze u Panasonicovoj Smart Home ponudi nalaze se senzori pokreta koji mogu također biti u ulozi alarmnog sustava protiv neželjenih posjetitelja, ali također mogu služiti i za automatiku u vašem domu, pa će recimo upaliti svjetlo u hodniku kada se nađete na stepenicama.

Za osiguravanje vaših vrata i prozora nude se posebni senzori za tu namjenu koji se također bežično povezuju sa Smart Hubom, a možete ih postaviti tako da šalju upozorenje na vaš smartfon, ali i da uključuju svjetla, ili aktiviraju zvučni alarm pomoću glasne sirene koja se također nalazi u okviru Panasonicovog Smart Home sustava, a nudi mogućnost bljeskanja i stvaranja buke razine do 110 decibela.

Više informacija o Panasonicovom pametnom domu, uređajima i cijenama potražite na ovoj poveznici.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next