Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom ugovorili isporuku LTE mreže Istaknuto

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom ugovorili isporuku LTE mreže

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom potpisali su okvirni ugovor vezan uz izgradnju LTE mreže na nacionalnoj razini, uključujući i glavni grad Yerevan. U sklopu ugovora operatoru će biti isporučena oprema za radijsku i jezgrenu mrežu te pripadajuće usluge.

Ugovor uključuje i Ericsson Expert Analytics, softver kojim će armenski operator Ucom imati analitičke uvide u stvarnom vremenu koji se mogu koristiti kao odgovor na nove zahtjeve korisnika i omogućavanje dodatna poboljšanja za korisnike. Vrijednost prve faze ugovora procijenjuje se na više od 41 milijun kuna.

Hayk Yesayan izvršni director Ucom a i Gordana Kovačević predsjednica Ericssona Nikole Tesle na konferenciji za medije u Yerevanu

Prema zadnjem Ericssonovom izvještaju vezanom za mobilnu telefoniju u svijetu postoji jedna milijarda pretplatnika koji koriste LTE tehnologiju. Kao dio ugovora, ENT će osigurati najnapredniju višestandardnu radijsku mrežu uz najnvoije proizvode iz seta proizvoda za radijske sustave te sustave s integriranim antenama.

Armenski operator Ucom od 2009. godine gradi suvremenu mrežu koja omogućuje tri različite usluge. Broje više od 100.000 pretplatnika i 800 zaposlenika, prema podacima iz lipnja 2015. godine. U ovoj godini Ucom je preuzeo Orange Armenia, postavši mobilni operator.

Ericsson je prisutan u svim LTE tržištima, od SAD-a, Japana i Južne koreje. Procijenjeno je kako se četrdeset posto svjetskog mobilnog promenta ostvaruje putem njihovohi mreža, a vodeći je i po udjelu na LTE tržištu u 100 najvećih svjetskih gradova.

Nedavno su ugovorili poslove od 56 milijuna kuna s moldovskim operatorom Interdnjestrecom (IDC) iz Transnistrija regije.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next