Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski Citus osvojio dvije medalje na izložbi inovacija i tehnologija na Tajlandu Istaknuto

Hrvatski Citus osvojio dvije medalje na izložbi inovacija i tehnologija na Tajlandu

Na nedavno završenoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija IPITEX 2016 (International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition) u Bangkoku, hrvatska tvrtka Citus osvojila je dvije vrijedne medalje; zlatnu medalju NRCT, za rješenje C@N PersonRecog - Gender & Age Group Recognition Software i specijalnu nagradu International Intellectual Property Network Forum (IIPNF), za rješenje C@N PersonRecog - Gender & Age Group Recognition Software.

Rješenje C@N PersonRecog - Gender & Age Group Recognition Software je softverski modul koji omogućuje prepoznavanje spola i dobi/dobne grupe ljudi. C@N PersonRecog prikuplja informacije u realnom vremenu, bez potrebe za stvaranjem baze podataka snimljenih slika ljudi, te u djeliću sekunde, na bazi složenih matematičkih algoritama, izračunava vjerojatnost da se radi o određenom spolu, muško tj. žensko, te dobi/dobnoj skupini. Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama.

Ovo je bio prvi nastup hrvatskih inovatora u Kraljevini Tajland i debi je prošao s osvojenim nagradama, što je odlična pohvala hrvatskim tehnološkim poduzetnicima i podstrek za daljnji rad. IPITEX 2016 je okupio 200 međunarodnih inovacija iz 17 zemalja, među kojima su Kina, Kanada, Rusija, Iran, Poljska, Rumunjska, Indonezija, Malezija, Hong Kong, Filipini, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Koreja, Tajvan, Ujedinjeno Kraljevstvo te više od 1000 domaćih tajlandskih inovacija.

 Citus nagrada Tajvan PersonRecog

Ovaj poslovni događaj održan je pod pokroviteljstvom Vlade Kraljevine Tajland te vladine organizacije National Research Council of Thailand (NRTC). U pet dana trajanja izložbe zabilježeno je više od 100 000 posjetitelja. Cilj izložbe bio je usmjeren k povezivanju i suradnji poslovne i akademske zajednice. Za vrijeme izložbe ostvareni su i mnogi poslovni kontakti i dogovori, kako bi se što više komercijalizirale hrvatske inovacije.

„Ove nagrade rezultat su rada cijelog Citus tima i izuzetno sam ponosan na Citus tim. Veliki je uspjeh dobiti i zlatnu medalju i specijalnu nagradu u ovako velikoj konkurenciji kao što je bila u Tajlandu. S tim više što smo po prvi puta nastupali u Tajlandu. Kada smo se spremali za Tajland znali smo da nas čeka velika konkurencija i doista bila je ogromna. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda u nizu našem radu i upornosti te svakako poticaj našim strateškim partnerima da zajedno nastavimo ulaganje u razvoj i proizvodnju inovativnih IT proizvoda.“, izjavio je Tomislav Bronzin, vlasnik Citusa.

 Citus zlato Tajvan PersonRecog

Citusov tim, u proteklih 17 godina, diljem svijeta osvojio je preko 50 nagrada za inovacije. Sve dobivene nagrade su potvrda velikog potencijala ovog rješenja za koje su i investitori i strateški partneri već pokazali veliki interes za ulaganje u njih.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next