Menu

Strateško povezivanje - Span preuzeo 60% udjela u InfoCumulusu

Strateško povezivanje - Span preuzeo 60% udjela u InfoCumulusu

Dvije uspješne hrvatske IT tvrtke objavile su strateško povezivanje. Iako je na tržištu samo četiri godine, InfoCumulus je ostvario iznimne rezultate i kroz dobre kontakte sa veteranom na hrvatskoj IT sceni, tvrtkom Span, došlo je do suradnje koja je rezultirala spajanjem. SPAN je preuzeo 60% udjela u InfoCumulusu, a u naredne dvije godine preuzet će 100% te tvrtke.

SPAN je među vodećim tvrtkama u pružanju profesionalnih usluga projektiranja i izgradnje informacijskih sustava, tehnološkog školovanja i podrške za korisnike Microsoftove serverske tehnologije.

InfoCumulus je tvrtka specijalizirana za rješenja, procese i sustave u upravljanju odnosima s korisnicima, strateško planiranje i poslovne društvene mreže.

Ideja je iskoristiti najbolje iz obje firme, pri čemu SPAN u suradnju unosi veličinu, snagu, izgrađen regionalni sustav podrške korisnicima i, što je osobito bitno za InfoCumulus, prodajne kapacitete. Manji partner u odnos je unio stručnost u području CRM-a i ESN-a (Enterprise Social Network).

InfoCumulus će prijeći u prostore SPAN-a, no još će neko vrijeme nastupati pod svojim brandom. No, intencija ovih tvrtki je da zajednički formiraju proizvode koji se neće nužno naslanjati na branding SPAN-a ili InfoCumulusa.

U protekloj godini SPAN je ostvario prihode od oko 180 milijuna kuna, od čega je dobit oko 20 milijuna. Čak 46% ostvareno je od izvoza. Samo u protekloj godini zaposleno je blizu 60 ljudi a i dalje traje potraga za kvalitetnim developerima. Direktor tvrtke SPAN-a Nikola Dujmović posebno je pohvalio Osijek u kojemu su nedavno otvorili ured, gdje postoji suradnja između grada, BIOS-a i softverskih tvrtki okupljenih oko inicijative Osijek Software City, pa čak i Elektrotehničkog fakulteta. Usporedio je tu sredinu s manjom Silicijskom dolinom.

InfoCumulus sa svojih 15 djelatnika i godišnjim prihodima od oko 15 milijuna kuna sada će iza sebe imati prodajnu silu i veću mogućnost predstavljanja inovativnih proizvoda na tržištima.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg