Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Metronet i Microsoft će pružati usluge u oblaku poslovnim korisnicima

Ivan Vidaković, direktor Microsofta i Željko Lukač, predsjednik Uprave Metronet telekomunikacija d.d. Ivan Vidaković, direktor Microsofta i Željko Lukač, predsjednik Uprave Metronet telekomunikacija d.d.

Microsoft Hrvatska i Metronet telekomunikacije d.d. su 3. studenog službeno objavili početak partnerskog odnosa u pružanju usluga u oblaku (Cloud) i rješenja za poslovne korisnike. Metronet telekomunikacije d.d. tako postaju prvi CSP (Cloud solution provider) partner Microsofta u Hrvatskoj i pružat će Microsoft cloud usluge za poslovne korisnike. Od danas će poslovnim subjektima u Hrvatskoj i kroz Metronet biti dostupan Microsoft cloud portfolio od Officea 365, preko Azurea, One drivea, Enterprise mobility suite-a do Microsoft Dynamics CRM-a.

Metronet neće biti samo prodajni kanal Microsoft rješenja već će korisnicima pružati stručnu podršku u odabiru rješenja, implementaciji, migraciji podataka, ali i tijekom korištenja čime će se tvrtkama omogućiti iskorištavanje punog potencijala Microsoft rješenja, a sve kako bi povećali svoju efikasnost i ostvarili bolje rezultate. Središnji kanal komunikacije s korisnicima će biti Metronetov portal www.cloudmarket.hr, putem kojega će svi korisnici moći dobiti osnovne informacije o uslugama. Moći će ih kupiti, administrirati i dobiti informacije o svojim računima.

U okviru suradnje Microsoft Hrvatska će Metronetu pružiti podršku u edukaciji prodajnog osoblja i vezano uz marketinške aktivnosti prema segmentu malih i srednjih tvrtki. Ponuda Metroneta će obuhvaćati portfelj Microsoft cloud usluga, a u nju će biti uključene i sve buduće cloud usluge. Na taj će način korisnici imati dostup do svih najmodernijih cloud rješenja što će im dati značajnu priliku da imaju efikasnije poslovanje. Ovo bi partnerstvo trebao biti još jedan od kotača daljnjeg razvoja cloud tržišta čija bi vrijednost u svjetskim razmjerima prema procjenama do 2018. trebala porasti na 200 milijardi dolara dok će korištenje cloud aplikacija narasti na 50 milijardi dolara.

„Svjedoci smo velikih globalnih tehnoloških promjena koje značajno utječu kako na poslovni tako i naš privatni život. Računarstvo u oblaku (Cloud) je jedan od globalnih megatrendova koji ima bitan utjecaj na transformaciju poslovnih modela s obzirom da danas tvrtke ne moraju značajno kapitalno investirati da bi bile globalno prisutne. Osim značajnog smanjenja troškova te podizanja produktivnosti u poslovanju korištenjem rješenja u oblaku značajno se podiže i inovacijski te transformacijski potencijal tvrtki. Lokalne tvrtke uspješno prate ove trendove i zadovoljstvo mi je potvrditi veliku prihvaćenost Microsoft cloud usluga u Hrvatskoj. S obzirom na prepoznati veliki potencijal kod hrvatskih korisnika normalno je da proširujemo kanale distribucije. Posebno smo prepoznali mogućnosti telekomunikacijskih partnera i zato mi je veliko zadovoljstvo potvrditi suradnju s Metronetom koja će omogućiti da brojne hrvatske tvrtke na jednostavan način dođu do najmodernijih Microsoft rješenja s kojima će unaprijediti vlastito poslovanje“, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta.

„Izuzetno je priznanje da je Microsoft upravo u Metronetu prepoznao telekom partnera koji će hrvatskim tvrtkama pružati portfelj cloud usluga. Ono što će svaka tvrtka korisnik od nas moći dobiti nisu samo aplikacije, već izravna lokalna podrška - od tehničke potpore, pa sve do savjetovanja i edukacije o korištenju spomenutih usluga, kako bi se iz njih izvukla maksimalna vrijednosti i poslovna efikasnost za svaku tvrtku. U cloud computing smo kao prvi telekom u Hrvatskoj ušli još 2011., s ciljem pružanja cjelovitih ICT rješenja za naše korisnike, a partnerstvo s Microsoftom odražava našu težnju da sve što radimo, radimo na najvišoj razini i da našim korisnicima pružimo najbolje“ rekao je Željko Lukač, predsjednik Uprave Metronet telekomunikacija d.d.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next