Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 262
Menu

5 načina kako poboljšati poslovanje IT tvrtke

5 načina kako poboljšati poslovanje IT tvrtke

Danas se u funkcioniranju IT organizacija kontinuirano pojavljuju nove situacije i problemi koje treba rješavati. Kako bi u tome bili što uspješniji, morate postaviti poslovne prioritete i ciljeve, a potom usmjeriti trud prema postizanju rješenja koja će imati najbolji strateški učinak na ukupan obavljeni posao.

Uz to, Forbes donosi 5 ključnih osobina koje bi svaka IT organizacija trebala imati ako želi osigurati uspjeh sebi i svojim poslovnim partnerima:

1.       Budite relevantni

Mnogi IT profesionalci ne znaju dovoljno dobro čime se bave tvrtke kojima pružaju svoje usluge. Činjenica je da tvrtke danas puno više cijene IT stručnjake, te su shvatili koliko im mogu pomoći u unaprjeđivanju posla. To ne znači da IT-jevci mogu biti pasivni. Naprotiv, trebaju biti proaktivni i dobro se upoznati s klijentima i njihovim poljem poslovnih aktivnosti.

Direktori i menadžeri žele raditi s IT profesionalcima koji znaju povezati tehnologiju i tvrtku za koju rade tako da ona na kraju profitira i dobije prednost na tržištu. Ali, kao što je naglasio industrijski analitičar Dennis Drogseth, takvo se „spajanje“ dvije znanosti može dogoditi ako IT profesionalnci ne poznaju dubinski tvrtku za koju rade.

2.       Preuzmite kontrolu

"Shadow IT" ili spremanje podataka u različite „hibridne“ virtualne oblake danas je sve češća pojava. Na taj su način softver i hardver dostupni kompanijama i bez pomoći IT stručnjaka. Zbog toga će u narednoj godini svi IT stručnjaci morati u svoj posao uvrstiti znanja i strategije za upravljanje „hibridnim“ virtualnim oblacima za spremanje podataka. Međutim, mnogi IT stručnjaci smatraju da većina njihovih kolega još nije spremna na to. „IT organizacije danas nemaju dovoljno znanja i alata da upravljaju hibridnim oblacima. Još uvijek nisu sigurni ni koji su točno sustavi koji upravljaju hibridnim oblacima“ istaknuo je Allan Krans, stariji analitičar u „Technology Business Research“.

Uskoro će biti gotovo nemoguće da vaša IT organizacija ostane u tržišnoj utakmici ako ne prilagodite sve svoje alate i resurse najnovijim tehnologijama.

3.       Ubrzajte se

Kada dođe do natjecanja, novih izazova ili poslovnih prilika, većina IT organizacija su jednostavno – prespore. S druge strane, klijenti ne žele čekati, a niti ne moraju uz otvorene opcije na tržištu rada.

Tome možete doskočiti tako da u poslovanje uvedete sva područja svoje znanosti: od toga kako se razvijaju aplikacije pa do IT infrastrukture.

„Biti brz i agilan znači graditi cijelu kulturu, a ne samo razvijati jedan proces. Da biste bili brzi, morate stalno biti ukorak s inovacijama“, kaže John Rudd, predsjednik konzultantske IT tvrtke SolutionsIQ.

4.       Opametite se

Sva poslovna inteligencija („business intelligence – BI“) ništa ne vrijedi ako je ne znate primijeniti. Organizacije su potrošile milijarde dolara svog kapitala na aplikacije poslovne inteligencije kojima za rad treba golemi podatkovni prostor, a nemaju značajan utjecaj na cjelokupni rad tvrtke. Usprkos tome, podatke ipak možete okrenuti u svoju korist i dobro ih unovčiti. Vođene time, IT organizacije moraju uvježbati i steći „političku volju“ privlačenja investicija te kako ih na pravi način iskoristiti da poboljšaju posao i privuku još novca.

Oni koji uskoro ne nauče kako privući investicije, uskoro bi se mogli naći pred propasti i mogućim bankrotom.

5.       Budite mobilni

Pametni telefoni i tableti su odavno napredovali dalje od „igračaka“ koje korisnicima daju pristup e-mailu i kalendaru s obavezama. Sada s pametnim uređajima možete kreirati aplikacije koje će vaš posao približiti željenom klijentu bez kašnjenja.

Bez obzira je li vaša aplikacija namijenjena klijentima ili zaposlenicima unutar IT tvrtke, mora na smislen i funkcionalan način biti povezana sa svim alatima unutar i izvan nje.

Mobilnost postaje jedan od primarnih načina kako će se IT tvrtke povezivati sa svojim klijentima, ali je problem što je cjelokupni mobilni sustav još uvijek nesiguran i razjedinjen“ tvrdi Judith Hurwitz, ravnateljica konzultantske kompanije Hurwitz & Associates.

Nadodala je da IT stručnjaci u 2015. moraju riješiti probleme sigurnosti na mobilnim platformama te poboljšati vještine programiranja sučelja u aplikacijama.

I za kraj... ostanite mirni.

U 2015. se od IT stručnjaka traže velike promjene. Za mnoge je vjerojatno najveća ta da više ne mogu samo raditi svoj posao, nego moraju novim znanjima donijeti novu razinu konkurentnosti u cjelokupnu branšu. Opstanak ogromne količine poslova ovisi o IT stručnjacima i njihovoj volji da natjecateljski krenu na tržište.

 

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg