Menu

Agrokor postaje hrvatski Alibaba Istaknuto

Agrokor postaje hrvatski Alibaba

Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna, je u intervjuu za slovenski časopis Finance otkrio da šire svoje poslovanje na područje internetske trgovine za koju će napraviti vlastitu platformu. Rekao je da im je u cilju postati poput kineske kompanije za internetsku kupovinu Alibaba, te njihova projekt sada već postoji pod radnim nazivom A007. 

Na naš upit o izgledu i načinu rada platforme A007 iz Agrokora još uvijek nisu mogli dati konkretne podatke. Objasnili su da je "razvoj projekta A007 počeo 2014. godine. Riječ je o velikoj regionalnoj e-commerce platformi koja će imati širu ponudu proizvoda i usluga, velik broj uključenih partnera, više pogodnosti te će biti u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima i u potpunosti prilagođena potrebama i navikama kupaca. Na platformi već sad radi stotinjak stručnjaka iz svih područja i kompanija cijelog Koncerna. Dovršetak projekta planiran je za jesen ove godine. U protekle dvije godine uloženo je, na razini Koncerna, više od 1,5 milijarde kuna u informatičke tehnologije.“

Agrokor je raspisao natječaj za prvi dio zaposlenika koji će raditi na razvoju nove platforme. U prvom krugu koji je trajao do 3. travnja nisu uspjeli pronaći sve željene stručnjake, pa dio natječaja još uvijek traje. Agrokor za novu platformu traži, između ostalih, Solution Architecta, Senior Java Developera, Frontend Java Developera, Junior Java Developera i WEB dizajnera.

Budući da Hrvatska još uvijek nema internetsku trgovinu poput Alibabe ili pak Ebaya, biti će zanimljivo pratiti razvoj ovakve platforme i njezin eventualni doprinos tržištu i radnim mjestima. 

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next