Logo
Ispiši ovu stranicu

Porsche Digital Croatia će u Hrvatskoj uložiti 10 milijuna eura i zaposliti 100 ljudi Istaknuto

Porsche Digital Croatia će u Hrvatskoj uložiti 10 milijuna eura i zaposliti 100 ljudi

U prostorijama jedne od zagrebačkih pivovara, na zagrebačkom Žitnjaku, u utorak je predstavljena suradnja zagrebačke IT firme Infiniuma i jednog od najpoznatijih proizvođača sportskih automobila, Porsche.

Tom je prilikom i osnovana i firma – Porsche Digital Croatia, koja će u iduće tri godine uložiti 10 milijuna eura te zaposliti stotinu zaposlenika.

Kako kaže, jedan od osnivača Infinuma, Tomislav Car, koji je pred punim auditorijom izjavio kako je iza Infinuma 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima te kako se vesele prilici da s Porscheom oblikuju digitalnu budućnost. Potom je naglasio:

- Mi bismo iskreno voljeli da Zagreb i Hrvatska postanu centar za automobilsku IT industriju.

Na njegove riječi se nadovezao i Stefan Zerweck, direktor Porsche Digital, koji je pritom naglasio kako ova suradnja nije prva sa hrvatskim IT firmama već da su ranije surađivali i sa Rimac Automobilima.

- Cilj nam je izgradnja digitalnih softvera za Porsche, a upravo nam Infinium to može osigurati.

Osim spomenutog budući suradnici smatraju kako će zaposlenici u Porsche Porsche Digital Croatia razvijati široku paletu proizvoda. Jedan dio tima zasigurno će biti orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.

Konačno, kad je riječ o trenutnoj situaciji, iz nove tvrtke kažu kako Covid 19 nije spriječio suradnju budući da se radi o firmama koje mogu raditi svoje poslovne digitalno iz komfora svojih domova te da će u nadolazećem periodu zasigurno biti potražnja za dizajnerima, programerima, project managerima, ali i drugim srodnim stručnjacima ovisno o potrebama firme.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.