Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Megatrend na Power of Data Spring 2020 konferenciji predstavio napredna rješenja koja uključuju AI tehnologije Istaknuto

Megatrend na Power of Data Spring 2020 konferenciji predstavio napredna rješenja koja uključuju AI tehnologije

Na digitalnoj konferenciji Power of Data Spring 2020 održanoj preko Zoom platforme, Megatrend poslovna rješenja predstavio je potencijalnim partnerima i medijima zanimljiva rješenja i uspješne projekte u kojima su primijenjena specifična tehnološka i poslovna znanja.

Početno predavanje nakon uvodnih riječi direktorice Anđelke Štrejher održao je podatkovni znanstvenik Domagoj Marić. Osobito je zanimljivo bilo slušati kako su se u projekt uključile tehnologije umjetne inteligencije.

Prezentacija AI-a u akciji pokazala je proces vizualnog prepoznavanja i obrade rukom pisanog teksta. Prezentirano je korištenje nekoliko AI alata u izradi kompleksnog rješenja koje prepoznaje rukom pisani tekst, identificira na kojem je jeziku pisan, konvertira tekst u engleski jezik te korisniku daje informaciju o bazičnim osjećajima u tekstu (sentiment analysis).

VIDEO: https://youtu.be/YHQIA-joIDM

Na virtualnu pozornicu nakon kratke pauze stupila je Jelena Trbojević, konzultantica za poslovna rješenja i na primjeru projekta za Valamaar grupu održala prezentaciju Revenue Management - Upravljanje prihodima u turizmu i BI izazovi. Megatrend rješenje je sofisticirana aplikacija koja koristi izvore podataka same tvrtke te vanjskih servisa kako bi korisnikuna dnevnoj bazi dala informaciju o optimalnim cijenama za ostvarenje planiranih rezultata u hotelskoj industriji

VIDEO: https://youtu.be/9KVQt1xjqts

Mario Jurić,  voditelj tima za podatkovnu znanost održao je predavanje BI kao dio billing sustava. U kompleksnim sustavima izračun cijene usluge koju je potrebno fakturirati kupcima analitička rješenja postala su neizostavan alat, što je bila glavna tema ovod predavanja.

VIDEO: https://youtu.be/SaYqX0dshz0

Osim Megatrendovih stručnjaka, na konferenciji smo vidjeli gostujuće predavače. Mirjana Grubišić i Vlatko Krišto iz Kraša govorili su o planiranju u doba korone. Aplikacija planiranja ne samo da je zamijenila vječno prisutan Excel već je unaprijedila i ubrzala poslovne procese planiranja.

David Akka iz SQreama govorio je o analitičkoj bazi koja koristi GPU. Ona nije samo tehnološki novitet već i alat kojim se radikalno mijenjaju poslovni rezultati.

Video snimku cijele konferencije na kojoj možete vidjeti cjelokupne prezentacije i pronaći kontakt podatke pogledajte ovdje: https://youtu.be/pAuEw2rCax0

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next