Logo
Ispiši ovu stranicu

Reorganizacija u HT-u znači otpuštanja djelatnika Istaknuto

Reorganizacija u HT-u znači otpuštanja djelatnika

HT je potvrdio da će kao i prošlih godina iz tvrtke otići sličan broj ljudi kao i proteklih godina u sklopu reorganizacije, piše Poslovni dnevnik.

"Kako bismo bili jednostavniji, brži i digitalni prema korisniku, potrebna je i organizacijska kultura koja podržava drukčiji, brz i fleksibilan način rada, uz korištenje naprednih digitalnih alata na svim razinama. Neke aktivnosti ćemo dodatno razvijati, dok neke druge, koje se brže i pouzdanije mogu provoditi putem digitalnih platformi, više nećemo raditi", izjavili su iz HT-a.
Prema izvorima Poslovnog dnevnika reorganizacija HT-a je izazvana kadrovskim promjenama u upravi Combisa, tvrtke koje je od 2010. godine u sastavu HT-a. "Prvo je krajem prošle godine ostavku dao tadašnji predsjednik uprave Combisa Hrvoje Išek, a zatim je otkaz dao i njegov nasljednik i glavni direktor Combisa za operacije Mladen Gregović", piše Poslovni dnevnik, no navodi da HT to nije ni potvrdio, ni opovrgnuo.

HT kaže da će otpušteni zaposlenici uz otpremninu zajamčenu Kolektivnim ugovorom dobiti i dodatne, stimulativne otpremnine, ovisno o godinama radnog staža u kompaniji, a za određene kategorije zaposlenika su osigurali i isplatu posebnog dodatka u iznosu od 6 zaposlenikovih plaća.
Izvori Poslovnog također navode da će dio zaposlenika Combisa morati prijeći u HT i obrnuto.

Izvor: Poslovni dnevnik

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.