Menu

Koronavirus već izazvao pad prodaje iPhoneova Istaknuto

Koronavirus već izazvao pad prodaje iPhoneova

Kao što su analitičari već predvidjeli, Apple je postao jednom od prvih velikih žrtava koronavirusa u tehnološkom svijetu.

Osim što su u Kini sve Appleove trgovine zatvorene i novi uređaji se mogu kupovati samo online, pad prodaje se bilježi u prvom kvartalu ove godine i na globalnoj razini.

Prema tvrdnji analitičara Ming-Chi Kuoa globalne isporuke su u prvom kvartalu pale za 10 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, što znači da Apple trenutno kvartalno prodaje između 36 i 40 milijuna iPhoneova.
Iz tog razloga sve je teže iznositi i predviđanja o prodaji za drugi kvartal jer bi dugotrajni utjecaj koronavirusa na lanac opskrbe mogao izazvati velike probleme Appleovom poslovanju.
Tvrtka Foxconn koja je zadužena za proizvodnju novog "povoljnog" iPhonea, izjavila je da već ima rezervni plan kako bi izbjegla bilo kakve probleme u proizvodnom procesu, pa bi se novi uređaj trebao normalno lansirati tijekom ovog proljeća.
Novi iPhone 9 će se temeljiti na postojećem iPhoneu 8 i sadsržavati će 4,7-inčni LCD zaslon s home gumbom i integriranim Touch ID-em, a cijene će se kretati od 399 dolara, koliko će koštati osnovni model.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next