Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Uspješna međunarodna IoT tvrtka aconno najavljuje širenje i zapošljavanje u Hrvatskoj Istaknuto

Uspješna međunarodna IoT tvrtka aconno najavljuje širenje i zapošljavanje u Hrvatskoj

Njemačka tvrtka aconno GmbH na konferenciji za medije najavila je otvaranje podružnice u Hrvatskoj te intenzivan period zapošljavanja i razvoja poslovanja u Zagrebu i Osijeku. 

Kao IoT Solution Provider i stručnjak za IoT, aconno svojim klijentima nudi gotove Internet of Things proizvode, ali i druga rješenja skrojena prema mjeri klijenta.

Tvrtka aconno razvija certificirani softver i hardver, prvenstveno povezive senzore te aktivno istražuje nove ultra low power tehnologije. Lista aconnovih klijenata uključuje niz međunarodnih kompanija kao što su Vodafone, Telekom, Telefonica, SAP, Bosch i Siemens, čitav niz srednjih i manjih tvrtki, startupove, makere i fakultete diljem Europe i sjeverne Amerike.

U Hrvatskoj aconno posluje zato što su u međunarodnoj konkurenciji outsourcing partnera domaće tvrtke najbolje zadovoljile kvalitetom svojih proizvoda i usluga. Na temelju pozitivnih iskustava aconno je prije dvije godine zaposlio manji broj stručnjaka u zagrebačku podružnicu softverskog partnera Troida, a sve kako bi s vlastitim timom provjerili učinkovitost razvoja proizvoda na daljinu.

aconno team

 

Taj prvi hrvatski aconno tim, korištenjem hardwarea koji je razvijen za tu svrhu, uspostavio je prvu komercijalnu Narrow Band IoT vezu u Hrvatskoj, čime je aconno postao jedan od predvodnika u razvoju i korištenju novih IoT mrežnih tehnologija.
Sljedeći korak tvrtke accono jest otvaranje nove podružnice u Hrvatskoj te ureda u Zagrebu i Osijeku za razvoj i vlastitu proizvodnju. Jedan od motiva je novim zaposlenicima ponuditi obećavajuću perspektivu u Hrvatskoj te na taj način pomoći u zaustavljanju iseljavanja mladih i obrazovanih ljudi. Kratkoročan cilj accona jest zaposliti 10 suradnika u Zagrebu i 5 u Osijeku, a dugoročan zaposliti 40 novih suradnika u razvoju i 30 u proizvodnji.

„Novim zaposlenicima nudimo privlačna primanja, rad na najnovijim tehnološkim platformama i gorućim tehnološkim temama u iznimno kreativnom okruženju, suradnju s aconnom u Njemačkoj te s lokalnim i međunarodnim partnerima. Zaposlenici podružnica u Hrvatskoj i Njemačkoj usko će surađivati. Poticat ćemo ih da rade i u drugim poslovnicama, primjerice, zaposlenici iz Düsseldorfa u Osijeku, Osječani u Zagrebu, stručnjaci iz Zagreba u Njemačkoj. Ovom praksom povećat ćemo povezanost timova, a zahvaljujući tome i najmodernijim metodama komunikacije, aconno će unatoč udaljenostima, poslovati kao jedan tim.“, izjavio je direktor aconna Miroslav Šimudvarac.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next