Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Među osnivačima hrvatskih tvrtki koje su ušle u Fil Rouge Capital Summer 19 Accelerator samo je jedna žena Istaknuto

Među osnivačima hrvatskih tvrtki koje su ušle u Fil Rouge Capital Summer 19 Accelerator samo je jedna žena

Fil Rouge Capital je fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scaleup tvrtke kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj.

Počevši s današnjim datumom Fil Rouge Capital je službeno pokrenuo prvi hrvatski akceleratorski program pod nazivom Fil Rouge Capital Summer 19 Accelerator koji će se odvijati u centralnom uredu Fil Rouge Capitala u Vukasovićevoj ulici 1.

U iduća tri mjeseca, odabrana grupa startupa sudjelovati će u intenzivnom rasporedu gdje im se pruža prilika naučiti vještine, znanja i ostvariti kontakte koje se inače stječu godinama. Program završava Demo Dayom 28. Studenog 2019. godine na kojem će startupi koji uspješno završe cijeli program dobiti priliku prezentirati svoje poslovne ideje nizu uglednih investitora.

Sadržaj programa

Okosnica samog programa su Founders Dinners, tj. večere s osnivačima uz govor odabranih uglednih osnivača ili izvršnih direktora već etabliranih tvrtki koji će s polaznicima podijeliti korisne savjete i vlastita iskustva pri vođenju uspješnih poduzeća. Večere se odvijaju jednom tjedno za cijelo vrijeme trajanja programa što je vrijedna prilika odabranim timovima da upoznaju izuzetne govornike i učvrste odnose unutar startup zajednice.

Drugi važan dio samog programa su Mentors Hours u kojem istaknuti mentori Fil Rouge Capitala dva puta tjedno održavaju individualne radne grupe s polaznicima. Tom prilikom im mentori prenose svoja iskustva, daju praktične savjete i lekcije o tome kako uspješno razviti svoj poslovni model , proizvod ili uslugu.

Fil Rouge Capital partneri također održavaju Office Hours te su na raspolaganju akceleriranim timovima, pružajući im dragocjeno akumulirano praktično iskustvo i znanje ključno za njihov rast i razvoj.
Timovi na početku programa postavljaju listu ciljeva koje kroz vrijeme trajanja programa žele postići za svoje startupe, a dužnost Fil Rouge Capital tima je da objektivno nadziru i prate taj napredak i mogućnost dosezanja iste. Raznovrsni i fokusirani edukativni seminari i tematska predavanja su također bitan dio Akceleratorskog programa.

Svaka od tvrtki koja sudjeluje u Fil Rouge Capital Summer 19 Accelerator programu osigurala je investiciju od 50.000 EUR.

Na žalost, među osnivačima svih tvrtki koje su ušle u akceleratorski program samo je jedna dama. Gdje ste žene?

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next