Logo
Ispiši ovu stranicu

Apple kupio Intelov modemski biznis za milijardu dolara Istaknuto

Apple kupio Intelov modemski biznis za milijardu dolara

Nekidan smo pisali o uranjanju Applea u svijet 5G-a, a sada je i službeno. Apple i Intel službeno su potpisali ugovor vijedan milijardu dolara kojim Appleu pripada Intelov razvojni sektor modema za pametne telefone.

Appleu je tim potezom pripalo cjelokupno Intelovo poslovanje koje objedinjuje razvoj i izradu čipova za povezivanje pametnih telefona na Wi-Fi i podatkovni internet.

Intelovo modemsko poslovanje zapošljava 2,200 ljudi, a Appleu je uz njih pripalo intelektualno vlasništvo i oprema. Apple će zajedno s Intelovim portfeljom patenata vezanih uz bežičnu tehnologiju imati zajedno njih 17 tisuća, a još ćemo vidjeti hoće li Apple u potpunosti angažirati novu proizvodnju čipova ka razvoju vlastitih 5G čipova.

Inače, nagađalo se kako će očekivani Appleov novi 5G iPhone koristiti Qualcommov 5G modem, a s akvizicijom i novim timom ovakvog kalibra uskoro bi mogli izrađivati svoj 5G modem in-house.

„Ovaj sporazum omogućuje nam da se usredotočimo na razvoj tehnologije za 5G mrežu uz zadržavanje vlastitih intelektualnih i tehnoloških sposobnosti“, rekao je Intelov CEO Bob Swan.

Intel će i dalje razvijati i proizvoditi čipove za osobna računala, industrijsku opremu i autonomne automobile.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.