Logo
Ispiši ovu stranicu

Huawei smanjuje broj isporučenih pametnih telefona Istaknuto

Huawei smanjuje broj isporučenih pametnih telefona

Huawei je brojke svoje prvobitne prognoze ukupne isporuke pametnih telefona za drugu polovicu ove godine smanjio za oko 20 do 30%, navodi se u izvješću Nikkei Asian Reviewa.

Tvrtka je također smanjila ili otkazala narudžbe glavnim dobavljačima za komponente koje ulaze u njegove pametne telefone i telekomunikacijsku opremi - navodi se u izvješću. To ne iznenađuje s obzirom na činjenicu o postavljanju Huaweija na svojevrsnu "crnu listu" Zapada, dok se u tom najviše ističe SAD.

No, Huawei je u izjavi za Nikkei Asian Review izjavio kako njegove razine proizvodnje ostaju normalne, a kažu i kako su izvori bliski tvrtki smanjili potrebu za prilagodbom narudžbi njihovih komponenti.

Huawei se na prvom mjestu globalne prodaje pametnih telefona zadržao u prvom tromjesečju 2019. godine, ali se očekuje da će se boriti da zadrži porast prodaje Appleovih iPhonea.

Podsjetimo, Huawei je usred planova lansiranja svog novog Hongmeng OS-a, alternative Googleovom Android OS-u koji će se naći na budućim Huaweijevim uređajima.

Huawei je također zadržao prvo mjesto u prodaji telekomunikacijske opreme u prvom kvartalu ove godine, navodi IHS.

Izvor: Forbes

 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.