Menu

Prihod Lenova porastao za 12,5%

Prihod Lenova porastao za 12,5%

Lenovo Grupa objavila je rezultate temeljene na tvrtkinoj strategiji Inteligentne transformacije i naglašavanju liderstva kroz sve segmente.

Po prvi put, globalna tvrtka ostvarila je cjelogodišnji prihod u iznosu od 51 milijardu američkih dolara, što je porast od 12,5 posto.

Značajno povećanje profitabilnosti uključuje cjelogodišnji prihod prije oporezivanja od 856 milijuna američkih dolara, što predstavlja godišnje povećanje od 4,5 puta (459%) i neto dobit od 597 milijuna američkih dolara, što je porast od 786 milijuna američkih dolara s negativnih 189 milijuna američkih dolara prošle godine.

Cjelogodišnja izvedba uključivala je primjetno snažan četvrti kvartal koji karakterizira bolji prihod i profit kroz sve poslovne jedinice. Prihod je u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine porastao za 10 posto na 11,7 milijardi američkih dolara. Prihod prije oporezivanja iznosio je 180 milijuna američkih dolara, što je porast od gotovo četiri puta u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine (US$143 milijuna, +389%) dok je neto dobit iznosila 118 milijuna američkih dolara (porast od 85 milijuna, +261%).

Osnovna zarada po dionici za cijelu godinu iznosila je 5,01 američkih centi ili 39,2 HK honkoških centi, dok je za četvrti kvartal taj iznos bio 1 američki cent ili 7,85 honkonških centi. Uprava tvrtke Lenovo objavila je finalnu dividendu u iznosu od 2,78 američkih centi ili 21,8 honkonških centi po dionici za fiskalnu godinu završno s 31. ožujkom 2019.

„ Dobra financijska izvedba tvrtke Lenovo rezultat je ustrajne izvedbe naše strategije transformacije. U vrijeme velike globalne promjene – ekonomske, društvene i okolišne – nastavljamo se fokusirati na način na koji se „inteligentno transformiramo“ i omogućujemo mnogim našim korisnicima diljem svijeta da učine isto. Ponosan sam na naše snažne rezultate i uvjeren kako ćemo se u budućnosti uspeti na nove vrhove ,” rekao je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next