Logo
Ispiši ovu stranicu

NASA-ini znanstvenici, inovatori i inženjeri dolaze u Infobip na Music Tech Fest Istaknuto

NASA-ini znanstvenici, inovatori i inženjeri dolaze u Infobip na Music Tech Fest

Infobip će na svom kampusu Pangea u Vodnjanu ugostiti Music Tech Fest, globalnu zajednicu inovatora i stručnjaka, u sklopu događanja krovnog naziva #MTFPula.

Od 15. do 18. svibnja, MTF-ovi stručnjaci će s Infobipovim inženjerima istraživati mogućnosti vokalne umjetne inteligencije, nadograđujući ideje nastale na prethodnim #MTF događanjima u Stockholmu i Frankfurtu.

MTF stručnjaci koji će posjetiti Infobip i Istru su znanstvenici iz NASA-e, inženjeri zvuka i slike, IoT i AI stručnjaci, inovatori i humanitarci iz cijeloga svijeta.

#MTFLabs dio festivala namijenjen je Infobipovim zaposlenicima kako bi sa svjetski priznatim znanstvenicima i inovatorima istraživali i radili na inovacijama. Organizirani su i dodatni sadržaji na kojem će sudionici primjerice moći uživo čuti odbijanje zvuka, vlastitih glasova, s površine mjeseca pod vodstvom njemačke umjetnice Martine-Nicole Rojina. Mordechai Braunstein iz Izraela, a u suradnji sa Synergy Moonom, za djecu oštećena sluha, organizirat će radionicu na kojoj će slušati glazbu kroz vibracije, a britanska inovatorica LJ Rich, ujedno voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji „Click“, izvesti će performans u kojem koristi sinesteziju – kušajući hranu ona čuje melodije koje zatim izvodi uživo.

“Infobip je oličenje europskog poduzetništva: kultura tvrtke utemeljena je na lokalnim vrijednostima u kombinaciji sa znanjem o međunarodnom poslovanju. To je kompanija koja zapošljava i lokalne i međunarodne stručnjake i kontinuirano nadograđuje znanje svojih zaposlenika o novim tehnologijama koje uključuju strojno učenje i umjetnu inteligenciju. Sa skoro 1600 zaposlenih u 61 državi diljem svijeta, a kojih do kraja godine planira imati 2000, Infobip je dokaz da se globalni uspjeh može postići i kada je utemeljen u lokalnoj kulturi.“- rekla je, osnivačica MTF-a Michela Magas, ujedno i savjetnica Europske komisije i G7 lidera te europska inovatorica godine koja će voditi MTFLabs radionice u Infobipu.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.