Menu

VIDI 277: Kako moja tvrtka može raditi za CERN i kakav je IT posao snova u Byte Labu Istaknuto

VIDI 277: Kako moja tvrtka može raditi za CERN i kakav je IT posao snova u Byte Labu

Ulaskom u pridruženo članstvo CERN-a Hrvatskoj se otvaraju velike poslovne prilike u visini od najmanje milijun švicaraca godišnje, a mi smo istražili koje su to tri domaće tvrtke već uspjele raditi i zaraditi s CERN-om te smo saznali kakva budućnost čeka one tvrtke koje će u budućnosti ostvariti takvu suradnju na puno jednostavniji način.

U našoj novoj "Posao snova" priči o atraktivnim IT zanimanjima posjetili smo inženjera za istraživanje i razvoj koji u Byte Labu radi na razvoju firmwarea i uživa u raznovrsnosti i dinamičnosti svojeg posla.

VIDI 277 RD inženjer

Htjeli mi to priznati ili ne, pametni satovi postali su predmetom želje gotovo svakog čovjeka koji želi biti povezan i mogli bismo reći da će većina ljudi danas prije ostaviti kod kuće pametni telefon nego sat. U novom broju časopisa VIDI br. 277, pronaći ćete usporedni test TOP 15 satova s hrvatskog tržišta. Provjerili smo kakav imaju hardver, aplikacije, baterije, senzore za praćenje aktivnosti i koje su im dodatne mogućnosti. Posebno smo ocijenili modele do i iznad 1500 kuna, pa prije kupovine novog sata svakako provjerite prednosti i nedostatke naših modela.

VIDI 277 satovi

U hardverskoj temi pod nazivom RTX Gaming laptopi saznat ćete kako smo kroz detaljno testiranje isprobali što u zahtjevnu skupinu gaming prijenosnika donosi nova serija grafičkih kartica iz Nvidije. Na testu smo imali tri modela s RTX grafikom.

VIDI 277 RTX laptopi

Vjerujemo da će vam biti zanimljiva i tema Nvidia GTX 1660 Ti vs.konkurencija, u kojoj smo novu mainstream Nvidijinu grafičku karticu testirali i sučelili u kavezu protiv cjenovno i performansama bliske konkurencije u potrazi za najisplativijom karticom.

VIDI 277 GTX 1660Ti 1

U našem posebnom prilogu "Lideri mobilnosti" donosimo vam veliku reportažu s MWC 2019 sajma u Barceloni, na kojem smo otkrili koji će to tehnološki trendovi i proizvodi obilježiti ovu "mobilnu godinu". U njoj vam donosimo i pregled atraktivnih noviteta na domaćem mobilnom tržištu.

IMG 20190222 162010

U Arduino How To temi ovog broja donosimo vam radionicu u kojoj ćete saznati kako za male novce i uz naše upute napraviti mjerni instrument koji se sastoji od voltmetra, ampermetra i ohmetra.

Arduino radionica 1

Programeri će u novom broju pronaći temu o programiranju u R jeziku te novu "epizodu" o Googleovim alatima Dart 2.0 i Flutter.

VIDI 277 R

Među pojedninačnim hardverskim recenzijama hardvera izdvajamo testove Huawei P3 i P30 Pro telefona, Canon EOS R fotoaparata, Coolermaster MH752 slušalica te AMD Athlon 220G i 240GE entry-level procesora s Vega grafikom.

VIDI 277 Huawei P30 i P30 Pro

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next