Menu

CEO Deutsche Telekoma predstavio pozitivne rezultate, HT ne zaostaje

CEO Deutsche Telekoma Timotheus Höttges CEO Deutsche Telekoma Timotheus Höttges

Na sastanku dioničara Deutsche Telekoma, pod čijom je "palicom" i Hrvatski Telekom, CEO Timotheus Höttges je predstavio dobre rezultate kompanije i ulogu DT-a u predstojećoj digitalizaciji tržišta. Smatra da je digitalizacija najveća prilika za napredak društva i generacija koje dolaze. Objasnio je da su uspjeli u svojem planu "trostrukog skoka": investiranju u infrastrukturu, porastu broj korisnika koje je privukla kvaliteta njihove mreže što im je osiguralo i više prihoda, te zarade pomoću kojih su osigurali kapital za buduće investicije. Slične ciljeve ima i Hrvatski Telekom, sudeći po podacima iz Q1 2015. godine. Prihodi su im narasli, u području infrastrukture za brzi pristup internetu su povećali investicije za 34.5 posto, te su nastavili transformirati kompaniju s ciljem povećanja kvalitete usluge i korisničkog sustava. 

U Deutsche Telekomu smatraju da će im prihodi do 2018. godine rasti jedan do dva posto godišnje, u dobiti prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) od dva do četiri posto, a u slobodnom novčanom poslovanju do deset posto svake godine. U Hrvatskom Telekomu je EBITDA pala za 1.2 posto u odnosu na prošlu godinu, a neto dobit je u prvom kvartalu iznosila 151 milijun kuna. Također, u HT-u su planirane investicije 25 posto veće nego 2014. godine i ove će godine iznositi više od milijardu i 300 milijuna kuna.

Iz DT-a su još najavili da će opskrbiti 80 posto kućanstava u Njemačkoj pristupom internetu, dok u HT-u žele do kraja ove godine pokriti 60 posto populacije 4G pokretnom mrežom brzine do 150Mbit/s.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next