Logo
Ispiši ovu stranicu

IBM plaća 34 milijarde dolara za Red Hat Istaknuto

IBM plaća 34 milijarde dolara za Red Hat

Proteklog je vikenda IBM dogovorio plaćanje 34 milijardi dolara za open-source softversku kompaniju Red Hat, a završni bi dogovori trebali biti gotovi u drugoj polovici sljedeće godine.

To je najveća akvizicija IBM-a dosad, a za tvrtku Red Hat koja se specijalizira za Linux OS platit će 190 dolara po dionici. Cilj kupnje je diverzifikacija hardvera i ostalih usluga zbog usporavanja prodaje softvera i smanjene potražnje za središnjim serverima. Ukratko, IBM sve više cilja na preobrazbu tvrtke u cloud kompaniju.

supercomputer 1781372 1280

Kao dio dogovora Red Hat postat će zasebna jedinica IBM-ove Hybrid Cloud grupacije, dok će zadržati svojevrsnu „neovisnost“ u razvoju open source platforme. 

Red Hat nije jedna od vodećih tvrtki u cloud servisima, ali nudi rastuću ponudu ostalih proizvoda i usluga kako bi kompanije jednostavnije radile na cloud platformama za vlastite podatkovne centre ili koristile aplikacije temeljene na više cloud servisa. Red Hat zaslužan je za online publikaciju Opensource.com te besplatan open-source Office paket LibreOffice

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.