Logo
Ispiši ovu stranicu

GSMA WAS#8: Rovinj ugostio predstavnike više stotina telekoma Istaknuto

GSMA WAS#8: Rovinj ugostio predstavnike više stotina telekoma

Međunarodni skup GSMA WAS#8 u Rovinju je ugostio gotovo 1400 direktora i menadžera iz područja interkonektivnosti, veleprodaje i roaminga iz gotovo svih krajeva svijeta.

Neke od tema bile su 5G, IoT, SMS nove generacije, rodna i kulturna raznolikost na radnom mjestu te potreba za stalnom inovacijom, a sve to u organizaciji Infobipa i Međunarodnog udruženja mobilnih operatera (GSMA).

„Operateri širom svijeta investiraju u nove tehnologije i poslovne modele. Velik utjecaj na ekosistem danas imaju i OTT kompanije, kao i tehnološke i softverske tvrtke, koje s operaterima razvijaju nove načine suradnje i nose velik inovacijski potencijal. Infobip je tu sigurno među predvodnicima, i veseli nas što ćemo i u idućim godinama biti u prilici utjecati na neke od glavnih IT i telekom trendova na globalnoj razini“, kazao je viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu Matija Ražem.

Dave Gannon, potpredsjednik za strategiju i tehnologiju u Deutsche Telekomu, osvrnuo se na današnje stanje telekoma: „Regulativa koja kaska za tehnologijom, rast IP-ja, nove paradigme u roamingu, promjene u modelima naplate, pitanja performansa mreže, brzine i kvalitete usluge, tek su neki izazovi s kojima se telekomi danas suočavaju, i koji će utjecati na njihovo poslovanje u idućim godinama.“

Cijeli se skup održao u prenamijenjenoj staroj rovinjskoj tvornici duhana s izložbenim i konferencijskim prostorom, dok se središnja zabava odvila u pulskoj Areni uz nastup 2CELLOS-a.

Pred ulazak gostiju u Arenu

GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dva puta godišnje. Prethodno je izdanje održano u Dubaiju, dok se sljedeće održava u Kuala Lumpuru.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.