Logo
Ispiši ovu stranicu

Predstavljeni Startup Factory timovi Istaknuto

Predstavljeni Startup Factory timovi

Prostorije Zagrebačkog inovacijskog centra na Zagrebačkom velesajmu u utorak bile su ispunjene timovima treće generacije Startup Factoryja. 18 timova dva će mjeseca raditi na svojim projektima čiji će napredak pratiti ljudi iz ZICER-a te će, u konačnici, 5. prosinca na međunarodnoj konferenciji Zagreb Connect odabrati pet najboljih startupova.

Direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić kazao je kako su se ove godine proširili i na startupove s podlogom u financijama. Uz to, naglasio je kako će se u sljedeća dva mjeseca, točnije, u 8 modula po pet radnih dana sve budnim okom pratiti. „Imamo i mi naše senzore“, našalio se Šesnić.

„Ponosni smo na sve timove, a njihovo pozitivno pozicioniranje je od velike važnosti za sve nas“, kazala je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić te najavila veliko finale na Zagreb Connectu u prosincu.

IMG 20181009 104617 2

Podsjetimo, od 18 timova koje čine 67 članova u razdoblju do prosinca odabrat će se pet najistaknutijih i najinovativnijih koji će podijeliti 860 tisuća kuna potpore (po 160 tisuća kuna za tim te dodatnih 60 tisuća za najbolji pitch na Zagreb Connectu).

IMG 20181009 111001 2

Četiri elementa koji generiraju finalni poredak su pitch na Zagreb Connectu, sudjelovanje u programu, napredak kroz program te ocjene na temelju napretka.

IMG 20181009 105520

Finalisti su popisani abecednim redom:

IMG 20181009 111927 2

4REAL: Aplikacija koja spaja pružatelje sportskih usluga i događanja kao i njihove korisnike. Tinder za ljubitelje sporta.

AI – Design: Tehnološko rješenje kojim se omogućava poboljšanje prezentacijskih materijala upotrebom umjetne inteligencije.

BiteMe Bar: Web aplikacija za prehrambene navike te jedina energetska pločica na tržištu izrađena isključivo od mediteranskog voća i povrća.

Deal App: Aplikacija koja spaja pružatelje i tražitelje usluga peglanja i čišćenja. Aplikacija uzima u obzir dostupnost, lokaciju i recenzije, a pruža mogućnost zapošljavanja s fleksibilnim radnim vremenom.

EMPLE: Revolucionarni javni punjač za mobitele za korištenje na javnim mjestima sa zaslonom na kojem se mogu prikazivati reklame, cjenici u ugostiteljskim objektima i sl.

Eventrify Smart Solutions: Platforma bazirana na umjetnoj inteligenciji koja poboljšava i pojednostavljuje organizaciju kongresnog, spa i wellness turizma.

LUXHEAL: Mobilna aplikacija i web platforma za zdravstvene usluge.

MAKABI: Pametne kapsule/mikrosfere koje smanjuju količinu agrokemikalija u proizvodnji hrane i zaštite bilja te doprinose stvaranju pozitivnih ekoloških i ekonomskih efekata.

OmoLab: Alati koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje djeci s disleksijom.

Peekator: Digitalna mystery shopping tvrtka koja pomaže klijentima otkriti i identificirati njihove slabe točke.

PinUp Doctor: Platforma koja omogućava online pretraživanje baze liječnika te na jednom mjestu povezuje sve pružatelje zdravstvenih usluga. Booking.com za zdravstvene usluge.

Silver Monitor: Sustav za praćenje biometrijskih podataka i sigurnosti starije, slabije pokretne populacije.

Stratowave: Bežična komunikacija na velike udaljenosti s primjenom u agrikulturi, energetici, telekomunikacijama, medijima, nadzorima infrastrukture i sigurnosti te za potrebe javnog uzbunjivanja, potrage i spašavanja.

TRACY: Mobilno rješenje koje pomoću bar kodova pomaže malim i srednjim poduzećima u praćenju svih faza proizvodnog procesa te doprinosi sigurnosti hrane na tržištu.

Transfer Hero: Web aplikacija koja pruža D2D transfer sa zračne luke koristeći sharing ekonomiju i postojeću infrastrukturu po zračnim lukama po principu prebooking i last minute servis.

WINGO: Pametni stol s ugrađenim grijačima za korištenje na vanjskim terasama kojim se ostvaruje toplina uz štednju energije i ekološku prihvatljivost.

Zebra Cross: Rješenje koje omogućava bolju vidljivost na pješačkim prijelazima uz minimalno ulaganje.

Ziher: Elektronski bežični alarmni tamper uređaj koji se postavlja na predmet koji želimo sačuvati.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.