Menu

AI: Zatvara se rupa između ambicija i provedbe Istaknuto

AI: Zatvara se rupa između ambicija i provedbe

Globalno istraživanje MITSloan Management Reviewa (MIT SMR) održano 2017. obuhvaćalo je 3,000 CEO-a, menadžera i analitičara u svrhu analiziranja trenutačnog stanja umjetne inteligencije i njenih budućih potencijala.

Rezultati su pokazali kako još uvijek postoji velika razlika između težnje za poboljšanjima i same provedbe tehnologija, ali svake se godine ta razlika smanjuje.

Tri od četiri menadžera i CEO-a vjeruju kako će AI njihovim kompanijama omogućiti bolje poslovanje, dok 85 posto smatra kako će AI njihovim kompanijama dati priliku za održavanjem kompetitivne prednosti.

Tek 39 posto kompanija ima implementiranu AI strategiju, a ispostavilo se kako su to istovremeno i najveće tvrtke (i više od 100,000 zaposlenih).
„Kako bi kompanije dobile najviše od umjetne inteligencije, potrebno je prikupljati, organizirati i 'hraniti' ju kako bi mogla rasti i biti od koristi“, rekli su iz MIT SMR-a.

Od 2015. godine pokazalo se kako se 34 posto tržišta na neki način bojalo umjetne inteligencije, dok je vrlo malo kompanija koristilo AI. Iste je godine sedam posto kompanija tek planiralo implementirati AI tehnologiju,

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next