Menu

Teme Vidija 263: Smartfoni do 2500 kn, Top 30 hrvatskih aplikacija i kako pokrenuti biznis u Americi Istaknuto

Teme Vidija 263: Smartfoni do 2500 kn, Top 30 hrvatskih aplikacija i kako pokrenuti biznis u Americi

U novom broju časopisa Vidi br. 263 donosimo vam veliki usporedni test čak 17 smartfona u cjenovnom rangu do 2.500 kuna. U ovom testu birali smo najbolji "all-rounder" smartfon, no dodatno smo opisali svaki testirani model na zasebnoj stranici.

Kako su nas upiti prijatelja naučili, neki korisnici ne žele prosječno najbolji mobitel, već prosječni mobitel s najboljom kamerom ili baterijom. Neovisno o vašim preferencama, vjerujemo da će svatko od vas naći nešto za sebe i/ili druge u ovom opsežnom usporednom testu/prikazu uređaja koji predstavljaju najpopularniji segment tržišta pametnih telefona.

Usporedni test telefoni do 2500 kn

Ako spadate u "ozbiljne" PC gamere, osim nabrijanog računala i kvalitetnog monitora trebat će vam i blistavo oružje u vidu kvalitetnog gaming miša i dobre gamerske tipkovnice, dakako mehaničke. U našem usporednom testu našlo se 14 veličanstvenih i prestižnih mehaničkih tipkovnica s tipkama čiji klik ćete uvijek čuti, a mnoge od njih dolaze s lijepim dizajnerskim rješenjima i RGB rasvjetom pa ćete uživati svaki puta kada počnete "svirati".

Mehanicke tipkovnice

Protekli mjesec u svijetu potrošačke elektronike bio je obilježen CES 2018. sajmom u Las Vegasu, na kojem su geekovi nakratko zamijenili kockare kako bi nam prezentirali najnovije tehnologije, proizvode i gadgete koji će obilježiti 2018. godinu. Donosimo vam pregled onih proizvoda i tehnologija koje su nas najviše oduševile, a tu ćete pronaći doista pravih bisera koje bismo rado testirali ili ponijeli kući.

CES 2018

Kako pokrenuti biznis u Americi, voditi globalnu kompaniju iz ureda u Velikoj jabuci i zapošljavati ljude iz cijelog svijeta, otkriva nam osnivač Sematexta Otis Gospodnetić, kojeg smo intervjuirali za potrebe ovomjesečne Cool priče.

Sematext

Isplati li se više nadograđivati staro računalo, kupovati novo, ili čekati dolazak nove generacije komponenti, saznat ćete u našoj hardverskoj temi "Staro vs novo računalo", za potrebe koje smo slagali razne kombinacije konfiguracija s AMD-ovim procesorima i potom testirali kako se ponašaju u benchmark testovima, radu sa zahtjevnim softverom te dakako u igrama.

Staro vs novo računalo

Imate li loš internet spojen putem vaših starih i dotrajalih telefonskih instalacija, možda možete razmisliti o mobilnom internetu kao rješenju vaših problema jer bi vam on u nekim slučajevima mogao pružiti bolju propusnost podataka u odnosu na dotrajalu, bakrenu žicu. U potrazi za mobilnim internetom pročešljali smo ponudu i donosimo vam najzanimljivije opcije za mobilni 4G internet za kućni LAN, uključujući testove modema koje možete naći na našem tržištu, ali i tarifa koje nude domaći teleoperateri.

MiFi

Imate li kvalitetni ultraprijenosnik s podrškom za spajanje Thunderboltom, bez obzira koliko ga platili, igranje na njemu do nedavno nije dolazilo u obzir. Sada sve to mijenja eksterna grafička kartica Aorus GTX 1070 Gaming Box, koja će vam laptop pretvoriti u moćno gaming računalo budući da u mobilno okruženje donosi izvrsnu desktop grafiku.

Aorus

Poored svega ovoga, u novom Vidiju ćete pronaći i brojne pojedinačne hardverske testove koji uključuju MSI Core Frozr L matičnu ploču, moćne Modecom Eclipse 180 Bluetooth zvučnike, HTC U11 Lite, Huawei Mate 10 Lite i Samsung Galaxy A8 telefone.

U našoj How To micro:bit radionici donosimo vam dva zanimljiva projekta, izradu minijaturnog LED light showa te sustava za kontrolu vlage u tegli s cvijećem koji će vam demonstrirati uporabu mini računala koje je osvojilo hrvatske škole u kućnoj botanici.

MicroBit radionica

Što se softverskih tema tiče, vjerujemo da će vam se dopasti pregled Top 30 hrvatskih aplikacija, a tu je i 3. dio teme o programiranju Graph QL-a, kao i recenzija korisne aplikacije Disk Drill, koja će vam pomoći u povratu izgubljenih podataka.

Apps

U novom Vidiju nismo zaboravili najaviti dvije zanimljive "vampirske" igre, a broj kao i uvijek zaključuje MAK sa svojom novom svemirskom kolumnom.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next